• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI'NDA MANİSALI İŞLETMELER BİRLİKTE POTANSİYEL YÜKSELTMEKTE KARARLI!
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI'NDA  MANİSALI İŞLETMELER BİRLİKTE POTANSİYEL YÜKSELTMEKTE KARARLI!11 Mayıs 2018 Cuma

Manisa Ticaret Borsası’nın Zeytin ve Zeytinyağı üretiminde faaliyet gösteren Üyelerinden oluşan Sektör Heyeti; Zeytin, zeytinyağı ve üretim teknolojisi markalarının buluşma noktası olan ve 09-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen, OLİVTECH 2018 - 8. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı'nda, incelemelerde bulundu.

Manisa Ticaret Borsası’nın düzenlediği, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersaygı ve Meclis Üyesi Abdullah Ercan’ın koordine ettiği inceleme programında, Sektör Üyeleriyle birlikte; Sektörün Manisa’daki ekonomik hacminin ve markalaşma düzeyinin yükseltilmesi için üretim, işleme ve pazarlama alanlarındaki son gelişmeler hakkında yerli–yabancı firmalar ile görüşmeler ve incelemelerde bulunuldu.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) ile Manisa’da Sektörün yapısal gücünün arttırılması, tanıtım ve markalaşmanın teşvik edilmesi, üretici, sanayici, iç ve dış Pazar entegrasyonunun geliştirilmesi yönünde işbirliği projeleri oluşturulmasının da görüşüldüğü Sektörel İnceleme Programının amacı hakkında, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise şunları belirtti:

“- Bu Fuar Zeytin ve Zeytinyağı alanındaki Türkiye’nin tek ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyor. İhtisas fuarları ise, Üye İşletmelerimizin mevcut üretim ve faaliyet yapılarını güncel ve yeni uluslararası standartlar ile mukayese ederek, gelişim planlamalarını daha somut olarak yapmaları bakımından büyük önem taşıyor. Bu program kapsamında gözettiğimiz diğer konular da;

*Daha verimli ve katma değerli üretim esaslarının Manisa ve Türkiye Ekonomisine kazandırılması, *İştirakçi Firmalar ile görüşerek yeni ticari bağlantı, pazarlama, girişimcilik ve istihdam alanlarının oluşturulması,

*Hasat, işleme ve ambalajlama teknolojileri, saklama üniteleri, stoklama tankları, gıda analiz cihazları gibi sektörün her aşamasında yer alan tamamlayıcı unsurlardaki yenilik ve inovatif çalışmaların takip edilmesi olmuştur. ”