• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA EN ÇOK İSTİHDAM SAĞLAYAN İŞVERENLER PLAKETLE ÖDÜLLENDİRDİ
SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA  EN ÇOK İSTİHDAM SAĞLAYAN İŞVERENLER PLAKETLE ÖDÜLLENDİRDİ15 Mayıs 2018 Salı

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında, 2017 yılında en fazla istihdam sağlayan ve SGK prim borcu bulunmayan İşverenlere Sosyal Güvenlik Kurumu  (SGK) tarafından düzenlenen törenle plaketleri verildi.

 

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şenay ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersaygı’nın katıldığı plaket törenine, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa İl Defterdarı Şenol Gezer, SGK İl Müdürü Yavuz Kurt, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Sinan Aktaş, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Vekili Ramazan Yaşar, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, MOSB Yönetim Kurulu Başkanlık Danışmanı Nihat Akyol, Manisa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmet Taner, plaket verilen Firma yetkilileri ve SGK İl Müdürlüğü çalışanları katıldı.

 

Törenin açılış konuşmasını yapan SGK İl Müdürü Yavuz Kurt,  geçtiğimiz yıl Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Manisa’nın Türkiye’de 9. olması nedeniyle İşverenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “ Bu başarının 2018’de de tekrarlanmasını can-ı gönülden diliyorum. Sosyal güvenliğin Türkiye’deki rolüne iki temel perspektiften bakmak istiyorum. Birincisi, sistemin ihtiyaçları ve sürdürülebilirliği. İkincisi ise iş dünyasının beklentileri ve geleceği. SGK’nın temel misyonunu, sigortalama işlemlerini yürütmek, emeklilik sistemlerini yönetmek, sağlık hizmetlerini finanse etmek ve kayıt dışı istihdamla mücadele şeklinde özetleyebilmek mümkün. Tüm ülke nüfusunu GSS çatısı altında topladık ve sağlık hizmetlerini finanse ediyoruz. Halen GSS primi yeterli düzeyde tahsil edilemiyor. Manisa’da 129 bin GSS mükellefimiz var. Ancak sadece 28 bin kişi primini kendisi ödüyor. Bir görevimiz de kayıt dışı istihdamla mücadele. Kayıt dışılık son 20 yılda %54’lerden, %32.5’a geriledi. Ancak, halen 10 milyon kayıt dışı çalışanımız var. Bugün, bu mücadeleyi yalnızca müfettiş ve denetmenler eliyle yani polisiye tedbirlerle değil, sistemli, organize, planlı ve risk odaklı yöntemlerle yürütüyoruz. Burada da, 3 temel amacımız var; İşverenler arasında adil rekabet koşullarını sağlamak, İşçimizin alın terini güvence altına almak, Sürdürülebilir bir Sosyal Güvenlik sistemini temin etmek. Sizler bir şeyler üretme gayreti içindesiniz.  Bizim işimiz Sizi yaşatmak. İstiyoruz ki Siz sadece üretimi düşünün. Bu konuda 3 temel amacımız var; Yatırım ortamının iyileştirilmesine, sermaye birikimine katkı sunmak, İşverenler arasında adil rekabet koşullarını sağlamak, İşçimizin alın terini güvence altına almak. Bu amaçla yürüttüğümüz politikanın temeline de teşvikleri yerleştirdik. Sadece 2018 Mart ayında 28 Bin 390 İşverenimizin 23 Bin 584’ü bir teşvik türünden yararlandı. 287 bin 4/a sigortalımızın 184 bini bu teşviklerden istifade etti. Bu ayda 48 milyon TL destek sağladık.” dedi 

Yeni girilecek olan Ramazan Ayını tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Güvençer de, “Kendisine özel önem ve anlam atfettiğimiz bir törendeyiz. Bu tören, diğer bütün İşletmecilere bir örnek teşkil etme açısından anlamlı. Bir insana bir aileye yapabileceğimiz en büyük hayır, onu elinin emeğiyle, helalinden kazanç sağlayabileceği bir işe kavuşturmak. Bu manada, Siz Değerli Arkadaşlarım biraz sonra alacağınız plaketlerin verdiği mananın ötesinde, yeni istihdamlar doğuran insanlar olarak ta son derece kıymetlisiniz.

Manisa, istihdam artışında 9. Oldu. Manisa, Türkiye’nin 30 büyük şehrinden bir tanesi. Ancak sektörlerin pek çoğunda, Türkiye’nin en büyük 10 şehrinden biri. Hatta pek çok sektörde Türkiye’nin ilk 3-4. sırasını işgal ediyor. İnşallah Manisa’mız bu yıldan tezi yok, 9. Sıradan 6’ya 5’e giden bir başarı yakalar. Manisa’ya istihdam tahtasında bu yakışır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini bir vilayette temsil eden İlin Valisi olarak gururla ifade ediyorum ki; özellikle son 15 senede bu Millet, bu Devlet çok mesafe kat etti. Pek çok alanda, bundan 20-30 sene önce hayalini dahi kuramayacağımız önemli adımlar atıldı, mesafeler alındı. Bu kat edilen mesafelerin içerisinde ilk sıralarda Sosyal Güvenlik Kurumumuz var. Bu manada Sosyal Güvenlik Kurumumuza, Kurum Çalışanlarımıza, bu geleneği bugüne getiren tüm mensuplara ve özellikle son 10-15 yıldır kurumun gösterdiği bu performansta emeği olan arkadaşlarıma hepimiz adına teşekkür ediyorum. Manisa özelinde değerli Müdürüme ’de çok teşekkür ediyor, kendisini kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından aralarında Manisa Ticaret Borsası Üye İşletmeleri olan Erkanlar Üzüm Tarım Ürünleri Gıda İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd.Şti, Özgür Tarım Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Takiş Gıda San.Tic.Ltd.Şti’nin de yer aldığı en çok istihdam sağlayan ve SGK prim borcu bulunmayan; Alternatif Mermer, TYH Tekstil, Elifnur Halı, Meta Nikel, Ege Tarımsal Çiçekçilik, İvme Mermer, Norm Grup, Çelikmar Market, Kayalar grup, İmbat Madencilik, Seramiksan, Vestel Elektronik A.Ş Şirket Yetkililerine Protokol tarafından plaketleri takdim edildi.