• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa İş Dünyası "Manisa Ekonomisine Bakış" konulu istişare toplantısında bir araya geldi.
Manisa İş Dünyası 03 Aralık 2018 Pazartesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş ve komisyon üyeleri, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen “Manisa Ekonomisine Bakış” konulu istişare toplantısında Manisa İş dünyası ile buluştu.


Düzenlenen istişare toplantısına  Manisa Valisi Ahmet Deniz, TBMM Başkan Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu Üyeleri, Ak Parti İl Başkanı Berk Mersinli, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Meclis Başkanı Ümit Türek, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve Manisa iş dünyasının temsilcileri  katıldı.


TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, yaptığı konuşmada Türkiye’nin geleceğinin sanayide olduğunu belirterek, bu konuda gelişmeyi kendine ilke edinmiş şehirleri ziyaret ettiklerini açıkladı. Ticaret ve sanayinin cesaret işi olduğunu ifade eden Elitaş, komisyonda yer alan bütün üyelerin iş insanı olduğunu açıkladı.  Türkiye’nin iddialı bir sürece girdiğini aktaran Elitaş, “Türkiye, dünyada global bir oyuncu olma konusunda büyük bir düşünme sürecine girdi.  500 milyar dolarlık ihracat, 1 trilyon dolarlıkta dünya ticaret hacminden alınabilecek pay. Bunun hesabı içerisindeyiz. İş dünyasının  önündeki engelleri kaldırıp,  iş dünyasının yaşadığı heyecanı daha da heyecanlı bir hale getirmek için bizim üzerimize düşen görev,  gölge etmeyeceğiz, gölgeleri kaldırmak için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Biz AK Partili, MHP’li, CHP’li, İYİ Partili milletvekiliyiz ama biz Türkiye’deki sorun sahibi herkesin avukatıyız. Parti farkımız yok” diye konuştu. Başkan Elitaş, konuşmasının son bölümünde ise Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski başkanlarından merhum Bülent Koşmaz ile birlikte çok çalıştıklarını ifade ederek, rahmetli Bülent Koşmaz’ı andı.


Konuşmaların ardından TBMM  Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş ve Komisyon Üyeleri toplantıya katılan Manisa iş dünyasının temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Gelen soru ve önerileri not aldı. Ve toplantıya katılan bürokratlarına gelen sorunların ve önerilerin takip edilmesi için talimatlar verdi. Yaklaşık 2 saat süren ve toplantıya katılan davetlilerin tüm sorularını cevaplandıran Komisyon üyeleri adına Başkan Mustafa Elitaş’a günün anısına Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek ve Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap Naht sanatı eseri ve Manisa’da özgü  ürünlerden oluşan hediyeleri takdim ettiler.