• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
11. MANİSA İSTİHDAMDA BULUŞMA GÜNLERİ
11. MANİSA İSTİHDAMDA BULUŞMA GÜNLERİ04 Aralık 2018 Salı

Manisa Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi,  Şehzadeler Belediyesi, Yunus Emre Belediyesi, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Manisa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü sponsorluğunda  11. Manisa İstihdamda Buluşma Günleri Etkinliği (MANİG’18) başladı.

Burada konuşan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, 2018'in bitmesine 26 gün kalmasına rağmen geçen yılı geride bırakarak, bir milyon 110 binden fazla kişiyi işe yerleştirdiklerini söyledi.

Uzunkaya, 2002'de sadece 24 bin 482 kişiyi işe yerleştiren İŞKUR'un "geçen yıl 1 milyon 57 bin kişiye iş bulduğu" bilgisini vererek "Üniversiteler, odalar, belediyeler ve diğer sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız iş birliği ile bunu başardık. Yoksa tek bir kurumun bir milyon 57 bin kişilik istihdamı tek başına gerçekleştirmesi mümkün değildir." dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz de tarımı ve sanayisi ile öne çıkan Manisa'nın, Türkiye'de işsizliği en alt seviyede olan illerde birisi konumunda bulunduğuna dikkati çekti.

İşsizlikle mücadelede yeni yöntemler belirlenmesinin önemli olduğunu dile getiren Deniz, özellikle meslek liselerine bakış açısının değiştirilerek meslek lisesinin okul kazanamayan öğrencilerin gittiği okul olarak değil iş gücü piyasasına nitelikli personel yetiştiren kurumlar olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Manisa'da en çok istihdam, engelli istihdamı, kadın istihdamı sağlayan firmalara teşekkür belgeleri verildi.

Protokol üyeleri daha sonra Manisa 11. İstihdamda Buluşma Günleri kapsamında açılan stantları gezdi.