• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019  BİLGİLENDİRME SEMİNERİ20 Mart 2019 Çarşamba
 
 
Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (SGK) işbirliğinde; Manisa Ticaret Borsası Toplantı Salonun'da, Faydalanma Düzeyinin Yükseltilmesi Amacıyla, *İstihdam Seferberliği 2019 Kapsamında Sağlanan Teşvikler ve *İşletmelere Uygulamada Kolaylık Getiren Güncel SGK Hizmetleri Konu Başlıklarında “İstihdam Seferberliği 2019 Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.
 
 
Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Cahit Yayman ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte Manisa Ticaret Borsası Meclis Üyelerinin ev sahipliğinde, Borsa Üyeleri, Manisalı İşletme Sahipleri, İşletmelerin Muhasebe ve İnsan Kaynakları Yöneticileri ve Mali Müşavirlerin katılımıyla, Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yavuz Kurt’un sunumları ile gerçekleştirilen Bilgilendirme Seminerinde;  *Yeni İstihdama Ücret Desteği, *Yeni İstihdamın SGK Primine ve Vergisine Destek, *Kısa Çalışma Ödeneği, *Asgari Ücret Desteği, *Düzenli Ödemeye Devamlı Destek, *Kalkınmaya İlave Destek, *Önce İşbaşı Eğitimi Sonra İstihdam Desteği, *Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek şeklinde açıklanan teşvik mekanizmaları ayrıntılarıyla ele alındı.
 
Seminerde Teşviklerden Geriye Dönük Yararlanma ve İş Kazalarına Hassasiyet konularına da dikkat çeken Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yavuz Kurt; İşletmelerin tereddüt ve sorun yaşadığı her konuda ayrıca bilgilendirme ve danışmanlık yapmaya hazır olduklarını belirtip, Tüm İşletmeleri hizmet ve teşviklerden yararlanmaya davet etti.
 
İstihdamda kurumsal işbirlikleri ve Manisa’nın teşviklerden daha etkili şekilde faydalanması adına Seminere katılarak destek veren Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ile Manisa Teknokent Genel Müdürü ve Manisa Oda-Borsaları Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Aktaş’a da ayrıca teşekkür eden Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların önemine ilişkin olarak şunları belirtti:
 
“ – “Bilindiği üzere son yıllarımız; çeşitli nedenlerle zor geçti. Fakat bu süreçte İş Dünyamız her türlü zorluğa rağmen İstihdam, Milli Gelir ve Ekonomik Hacim üretmeye devam etti. Çalışma Hayatında ve İstihdamda en önemli sıkıntılarımızdan birisi istihdam üzerindeki Vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin yüksek olmasıydı. Bizi yavaşlatan diğer önemli eksikliğimiz ise nitelikli işgücü teminindeki yetersizlikti.
 
Bu hususları Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın katıldığı TOBB bünyesindeki Ekonomi Şuralarında sıkça dile getirdik. Sahadan aldığımız bilgilerle Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüzle birlikte ayrıca çalışmalarımız oldu. İl Müdürümüz Sayın Yavuz Kurt da uygulamadaki iyileştirme taleplerimizi Bakanlık düzeyinde ayrıca takip ettiler. Hükümetimiz de taleplerimizi karşılıksız bırakmayarak, İş Dünyasının gücünü ve istihdamı koruma ve arttırma hususlarında ekonomimizi ayakta tutan Özel Sektörümüze ve Çalışanlarımıza yönelik önemli desteklerin verildiği İstihdam Seferberliği sürecini başlattı.
 
2017 ve 2018 yıllarını kapsayan ilk dönemde teşviklerden yararlanılmasıyla Kamu Özel Sektör İşbirliği İle Türkiye genelinde 1,5 milyon ek istihdam sağlandı. Manisa ise en başarılı İller arasında yer aldı. Şimdi 2019 yılındaki süreçte de benzer bir başarıyı gerçekleştirme zamanı. Hatırlanacağı üzere 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan İş Dünyasına yeni bir İstihdam Seferberliği Çağrısında bulundu. Bu çağrının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanlığımız yoğun bir şekilde çalışarak İstihdam Teşviklerini hazırladılar. Yasal Düzenleme de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 25 Şubat 2019 tarihinde “Burası Türkiye Burada İş Var” Sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 Kampanyası başlatıldı.
 
İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında İş Dünyamıza ve Girişimcilerimize 8 Farklı Teşvik sunuluyor ve bunların pek çoğu tarihi destekler şeklinde. Bu teşviklere ilişkin tüm detaylara www.istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabilmek mümkün. Danışılacak konularda Borsamıza ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze ulaşılması mümkün. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüzün benzeri daha önce görülmemiş danışmanlık hizmetleri de var. Her hafta Salı günleri İşverenlerimiz “Teşvik Çalışma Grubu Toplantıları”na katılabilirler.
 
Sözün kısası İş Dünyamızı bu teşviklerden daha fazla yararlanmaya çağırıyoruz. Çünkü sürecin başarıya ulaşması için Şirket Sahiplerimize, Muhasebe ve İnsan Kaynakları Yöneticilerimize önemli görevler düşüyor. İstihdam Teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda ekstra hassasiyet gerekiyor.”