• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TOBB 1919'un 100. YIL DÖNÜMÜNDE ATA'nın HUZURUNDA
TOBB 1919'un 100. YIL DÖNÜMÜNDE ATA'nın HUZURUNDA03 Mayıs 2019 Cuma
 
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75. Genel Kurulu Programı kapsamında, M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkanlığında TOBB Genel Kurul Divanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, Oda, Borsa Başkanları ve Delegeler’den oluşan TOBB Heyeti, Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu.
 
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman, Genel Kurul Delegeleri Ergun Türek ve Ali Yılmaz ile Meclis Üyeleri Abdullah Ercan, İbrahim Külahlı, Mehmet Ersaygı, Rıza Güner ve Taner Özalp’ten oluşan Manisa Ticaret Borsası Heyeti de; Ülkemizin Düşman İşgalinden Kurtuluş Mücadelesinin başladığı 1919’un 100. Yıl Dönümü’nün manevi ortamında, cephede kazanılan Egemenliğin, ekonomik kalkınma ile güçlü kılınması için sürdürülen çalışmaları temsilen gerçekleştirilen ziyarete katıldılar.
 
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazdı:
 
“Aziz Atatürk,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yöneticileri ve delegeleri olarak, devletimizin kurucu ilkelerine ve hedeflerine bağlılığımızı, aziz hatıranıza saygımızı, size ve tüm gazilerimize, şehitlerimize şükran duygularımızı vurgulayabilmek adına huzurunuzdayız.
 
Bu yıl kurumumuzun 75’inci Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyoruz. Her yıl bu deftere yazdığımız satırların arkasında; geçen yıldan bugüne ne ürettik, neleri başarabildik, hedeflerimizin neresindeyiz gibi düşünceler var. Sizler ülkemizi düşmanlardan temizleyip, bu ülkeyi kurarken aydınlık, uygar, güzel günlerin de temellerini attınız. Türk özel sektörü olarak bizlere düşen de harp meydanlarında kazanılan başarıyı taçlandıracak olan ekonomik mücadeleyi zafere ulaştırmaktır.
 
İstihdam, yatırım ve büyüme noktasında başarılı olmak için, durmadan çalışıyoruz. Bizden öncekilerin olduğu gibi, bizim ve arkamızdan gelecek genç nesillerin ülkemizi ekonomi ve medeniyet yolunda en ileri noktaya ulaştıracağından ve size verdiğimiz sözü tutacağımızdan herkes emin olsun. Emanetiniz hem namusumuz, hem de en büyük hazinemizdir.
 
Büyük Atatürk,
 
Camiamız adına, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde başta siz olmak üzere, emeği geçen herkesi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
 
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhunuz şad olsun.”