• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
12.ETAP TARIMA DAYALI YATIRIM PROJELERİNİN SÖZLEŞME TÖRENİ YAPILDI
12.ETAP TARIMA DAYALI YATIRIM PROJELERİNİN SÖZLEŞME TÖRENİ YAPILDI14 Mayıs 2018 Pazartesi

Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 12’nci Etap Tarıma Dayalı Yatırım Projelerinin sözleşme töreni yapıldı.

Tarım ve Hayvancılık alanında 29 milyon 839 bin liralık yatırım yapacak 74 Yatırımcıya, 14 milyon 919 bin liralık destek verilecek sözleşme törenine; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Üreticiler ve Firma Yetkilileri katıldı.

Sözleşme töreninde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, programın ilk olarak 2006'da uygulanmaya başladığını söyledi. Kaya, programla doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve gelire dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal kalkınma çalışmalarının artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Kaya, 2017 yılında 11. Etap uygulaması devam eden 24 milyon 791 bin lira proje bedelli 24 tesisin tamamlanmasıyla Yatırımcılara 12 milyon 395 bin lira hibe desteği verileceğini belirtti. Kaya, 24 projeden 13'ünün tamamlandığını ve Yatırımcıya 4 milyon 706 bin lira hibe ödemesi gerçekleştiğini, süren 11 projenin de 31 Ağustos 2018'de tamamlanacağını açıkladı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Tarım ve Hayvancılık alanında yapılan yatırımların önemine dikkat çekti. Manisa'nın her yıl elinde yaklaşık 4 milyar liralık bir yatırım portföyünün bulunduğunu vurgulayan Güvençer, otoyolların, demiryolların buna dahi olmadığını ifade ederek, 4 milyar liralık bir bütçeye sahip olduğunu söyledi. Tarım sektöründe sulamaya önem verildiğini ifade eden Vali Güvençer, "Tarım arazilerimizin yüzde 100'ünü sulanabilir hale getirirsek zaten diğer sektörlerden de beklediklerimiz peşinden gelecek. Manisa, Üzümde sadece Türkiye'de değil, Dünya'da bir markadır. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Kiraz da, Zeytinde de bu markalaşmayı artırmalıyız. Tarıma dayalı sanayiyi geliştirme hedefimiz var. Tarımda üç ana hedefimiz var. Bunlar sulama, markalaşma ve organik tarımdır. Bunları geliştirmeliyiz" dedi.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise; "Kırsal Kalkınma Yatırım Programları çerçevesinde, AB ve Ulusal kaynaklardan tahsis edilen fonların, Manisa’daki tarım ekonomisine, iş geliştirme planlarına ve modernizasyon kapasitesine dahil olması ve etkin şekilde kullanılması, Manisa ve Ulusal Kalkınmamız için büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kırsal kalkınma alanında yatırım yapan ve destek almaya hak kazananlarla sözleşmeleri imzalandı.