• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
"Manisa İçin Ben Değil, Biz" Sloganıyla Ortak Meclis Toplantısı
27 Haziran 2018 Çarşamba

 

‘Manisa İçin Ben Değil, Biz’ Sloganıyla çalışacaklarını her platformda deklare eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Meclis Üyeleri, bir ilke imza atarak Oda ve Borsa'nın Haziran ayı Meclis Toplantılarını Ortak Meclis Toplantısı şeklinde bütünleştirerek birlikte gerçekleştirdiler. 

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek ve Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Cahit Yayman'ın yönetiminde gerçekleşen toplantıda gündemde yer alan maddeler oy birliği ile kabul edildi.

 

 

‘Tarihi Bir Meclis Toplantısına İmza Atıyoruz’
 
Toplantının açılışında konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Oda tarihinde yaklaşık 30 yıldır yapılmayan bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘Göreve başladığımız ilk günde söylemiş olduğumuz gibi  Manisa için ben değil, biz olacağız demiştik. Bunun için de birlikte olmamız gerektiğine vurgu yapmıştık. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Ticaret Borsası olarak bugün bir tarihe imza atıyor, Haziran ayı meclis toplantımızı birlikte gerçekleştiriyoruz.  Ben Borsamızın değerli Meclis Başkanı Sayın Cahit Yayman’a, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sadık Özkasap’a, Yönetim Kurulu Üyelerine ve Meclis Üyelerine teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün Manisa’mız için alacağımız kararlara ortaklaşa imza atacağız. Birlikte fikir alış verişinde bulunacağız. Alacağımız kararların Manisa’mız için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

 

 ‘Düne Ait Ne Varsa, Dünde Kalmıştır’

Türkiye için çok önemli bir seçim dönemini daha geride bıraktıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, ‘24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27'nci dönem milletvekili genel seçim sonuçlarının, şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı  ve yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni tebrik ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27’inci dönem Manisa Milletvekiliğine seçilen TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyemiz Sayın Semra Kaplan Kıvırcık, Odamız Meclis Üyesi Sayın Tamer Akkal ile birlikte Manisa Milletvekillerimizi yürekten tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Yüzde 87,7 gibi çok yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştirilen seçim ile yeni bir yönetim sistemi olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş yapmış bulunuyoruz. Artık düne ait ne varsa dünde kalmıştır. Bugün yeni bir sayfa açma, yeni başlangıçlar yapma zamanı. Ülkemizde öncelikli gündeme alınması gereken konuların başında ekonomi geliyor. Bildiğiniz üzere, 24 Haziran öncesindeki süreç hepimizi oldukça yıprattı. Siyasi belirsizlikler piyasalarda dalgalanmalara neden oldu,  dövizle çalışan üyelerimiz çok ciddi riskler yaşadı.  Enflasyonun yüksek düzeylerde kalmaya devam etmesi, Türk lirasının değer kaybetmesi ve cari açıktaki genişlemenin sürmesi yatırımcıların Türkiye’ ye yönelik risk algısının bozulmasına neden oldu. Seçimlerin ardından artık üretim ve yatırım ile yapısal reformlara odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Yatırımın önündeki engellerin hızla kaldırılarak,ülkemizi daha ileri seviyeye taşıyacak yeniliklerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Sanayi 4.0 çok önemli. Sanayide dijital dönüşümü bir an önce başlatmalıyız. İthalatı yüksek ürünlerin Türkiye’de üretilmesini sağlamalıyız. Sanayinin büyümesi için gerekli ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik mesleki eğitimi planlamalı ve mesleki liselerimizi günümüz teknolojisiyle donatmalıyız. Tasarım, AR-GE ve İnovasyon ile  daha fazla sayıda nitelikli Türk markaları yaratmamız gerektiğini düşünüyorum’ dedi.

 

‘Birlik ve Beraberliğimiz Yeniden Hayat Buldu’
 
Toplantı da söz alan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, ‘Bizleri bir araya getiren bu toplantının planlayıcısı ve öncüsü olan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet Yılmaz’a, aynı hassasiyetle ev sahipliği yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanımız Sayın Ümit Türek’e teşekkür ediyorum. Bizler de; aynı gemide yer alan İş Dünyası Temsilcileri olarak bu yapıcı ve birleştirici yaklaşımın, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın hepimizi ilgilendiren hedef ve çalışmalarının yanında ve arkasında olacağız. Bugün bir araya gelerek iki kurumun birlikte hareket edip, Manisa ve Üyelerimiz için daha büyük ve etkili sonuçlar üretebileceğine olan inancın ne kadar isabetli olduğunu gösteren Odamız ve Borsamızın Değerli Organ Üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Manisa İş Dünyasını temsil eden iki önemli Kurumun birlik ve beraberliği yeniden hayat bulmuştur. Bugün itibariyle inancımın katlanarak arttığı bir diğer husus da; Uyum içerisinde hareket etme ve birlikte daha fazla fayda üretme kararlılığımızın başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere Ulusal ve Yerel ölçekteki pek çok çalışmaya daha etkili taşınacak olmasıdır. Oda ve Borsa olarak Üyelerimizin aktardığı tespitler ve kurumsal çalışmalarımızdan yola çıkıp sorunlarımızı Milletvekillerimize ve Bakanlıklarımıza aktararak, Yerel Kurumlarımızla ilişkilerimizi geliştirerek çözüm üretiyor, olumlu sonuçlar alıyoruz. Önümüzdeki süreçte de amacımız etkili birer meslek kuruluşu olma vizyonumuzu ilerletmek, bu noktada da Milletvekillerimizden beklentimiz daha güçlü destek Yerel Kurum Müdürlüklerimizden beklentimiz ise paydaşlık  anlayışının aynı samimiyetle devam ettirilmesi’ dedi.

 

                                               ‘Güçlü Bir Demokrasi Geleneğine Sahibiz’
 
Konuşmasında 24 Haziran’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimlerine de değinen Başkan Özkasap, ‘Türkiye, demokrasiye olan inancını ve güçlü bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, yeniden seçilen Cumhurbaşkanımızı ve Mecliste temsil hakkı kazanan siyasi partilerimizi tebrik ediyor, süreçte yıkıcı değil yapıcı siyasete öncelik ve emek veren herkese yine Ülkemiz ve Milletimiz adına teşekkür ediyorum. Bu seçimleri bizim için özel yapan bir diğer husus da İş Dünyamızdan Meclisimize temsilci çıkarmış olmamızdır. Her zaman Ülkemizin ve Milletimizin birliği, huzuru, refahı ve her alanda kalkınmasından yana olan duruşumuz gereği, İş Dünyasını temsilen bize düşen ise şunu söylemek; Artık seçim süreci bitmiştir. Şimdi ekonomiye ve reformlara yeniden odaklanma zamanıdır. Çünkü; büyüme oranlarından istihdam verilerine kadar, Ülkemizin ekonomik göstergelerini her türlü zorluğa rağmen koruyan, yükselten ve daha iyiye taşıyacak olan Özel Sektörümüzdür’ diye konuştu.
 
                                               ‘Ekilebilir Topraklarımızı Korumalıyız’
 
Tarımın Manisa ve Ülkemiz için önemine de vurgu yapan Başkan Özkasap, ‘Manisa, bereketli toprakları, tarıma dayalı sanayisi ve ürün çeşitliliği ile de Ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayan en dinamik illerimizden bir tanesi. Ancak topraklarımızın taşıdığı değer ve öneme ayrı bir yer açmak gerekiyor.  Çünkü; Sürekli artan kentleşme ve küresel iklim değişikliklerinin sebep olmaya devam ettiği ekilebilir toprak kayıplarıyla; yakın bir gelecekte tarım, her türlü gelişmişliğin yanında, önce kendi gıda kaynaklarına sahip olabilme sonrasında ise kendi kendine yeterliliği sağlayan miktarın üzerindeki kapasiteyi  bölgesel ve küresel ölçekte bir güç unsuru olarak kullanabilme ya da bu güçten mahrum olma şeklinde karşımıza çıkacak. Bu nedenle;  dünya dördüncü sanayi devrimine doğru ilerlerken, tarıma dayalı üretim de dahil kaynaklarını, sanayi ve teknoloji altyapısını ticari potansiyelini katma değere dönüştürme becerisini yükseltmesi, Türkiye’nin en büyük teminatı olacaktır.  Aslında Manisa da; Bu konudaki lokomotif konumunu uzunca bir süre öncesinden belirlemiş durumda. Bu nedenle koruyucu ve geliştirici çalışmalara sürekli devam etmemiz gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle Sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu bir kere daha belirtiyor, bu ve devamındaki toplantılarımızda, Üyelerimiz, Manisa ve Ülkemiz için elde edeceğimiz çalışma azmi, tespit ve kararlarla hep birlikte çok daha iyi sonuçlara varacağımızı ümit ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum’ dedi.
 
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek ve Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Cahit Yayman bu gece Manisa için özlenen bir birlikteliğe imza atıldığını belirterek, her iki odanın daha sık bir araya gelmesi ve Manisa için ortak kararlara imza atması dilekleri ile toplantıyı sonlandırdılar.