• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
YERLİ ÜRETİM LOGOSU TANITILDI
YERLİ ÜRETİM LOGOSU TANITILDI19 Eylül 2018 Çarşamba

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye'de üretilen ürünler için yerli üretim logosu geliştirdik. "Böylece vatandaşlarımız, etiketlerden, bu ülkede üreten, yatırım yapan, istihdam sağlayan insanlarımızın ürettikleri ürünlerin ayrımını yapabilecekler. Ürünlerini Türkiye'de üreten yabancı firmaların ürünleri de yerli kabul edilecek. Onlar da yerli üretim logosu kullanacak" dedi.

Bakanlık'ta gerçekleştirilen Yerli Üretim Logosu Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Bakan Pekcan, "Yerli üretimimize sahip çıkmak, çocuklarımızın zengin geleceğine sahip çıkmak demektir. Vatandaşlarımıza bu ülkede üretilmiş ürünleri gösterecek yerli üretim logomuzun hepimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

DÜNYA PAZARINDA RÜZGAR GİBİ GEÇEN TÜRK ÜRÜNLERİ

Pekcan, Türkiye'de yatırım yapan, istihdam yaratan, Türkiye ekonomisine inanan, ürünlerini Türkiye'de üreten yabancı firmaların ürünlerinin de yerli kabul edileceğine dikkati çekerek, "Onların da Türkiye'de üretilen ürünlerde alın teri vardır. Onlar da yerli üretim logosu kullanacaktır, onların da buradaki varlıklarını destekliyoruz. Dünya pazarında rüzgar gibi geçen Türk ürünleri ile insanımızın tüketicimizin gurur duymasını istiyoruz, kalitesiyle onurlanmasını istiyoruz. Bu topraklarda üretilen ürünleri hep beraber tüketip tükettiklerimizi hep beraber üretmek için buradayız. Çünkü yerli üretim bizim zenginliğimiz, mirasımız, gücümüz, çocuklarımızın mutlu geleceğidir” değerlendirmesinde bulundu.