• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TEKNOTARIM'18 / 12. MANİSA ULUSLARARASI TARIM VE HAYVANCILIK FUARI KAPILARINI AÇTI
TEKNOTARIM'18 / 12. MANİSA ULUSLARARASI TARIM VE HAYVANCILIK FUARI KAPILARINI AÇTI01 Kasım 2018 Perşembe

Bu yıl 12'incisi düzenlenen Tekno Tarım 2018 Manisa 12. Uluslararası Tarım Hayvancılık Fuarı, Vali Yardımcıları Ünal Çakıcı ve Hayri Sandıkçı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Oda Başkanları, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Çiftçiler ve Vatandaşların katıldığı törenle kapılarını açtı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının arından Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk katılıcılara hitaben bir konuşma yaptı. Gerçekleştirilen fuarın Manisa tarımının gelişmesi ve çiftçilerin yeni teknolojik ürünlerden haberdar olmasında önemli rol oynadığına dikkat çeken Öztürk şunları söyledi: "Tarım ve sanayi şehri olan ilimizde, bu fuarın düzenlenmesi tarım sektörünün teknolojiye duyduğu talep açısından son derece önemlidir. Dünyadaki gelişmelerin yakından izlenmesi ve bunların değerlendirilmesi mutlaka şarttır. Bu sebeple fuarlar, çiftçilerimize yeni imkânlar sunma ve onlarla buluşturma noktasında son derece önemli etkinliklerdir. Yaklaşık 515 bin hektar tarım alanı ile bereketli topraklara sahip muhteşem bir şehir olan ilimizde, üretilen pek çok tarım ürünlerinden yüksek verim alınmakta. Sadece ülkemizin değil dünyanın beslenmesine de önemli katkılar sunulmaktadır."

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ ise, ulusal ticaretin hızlı bir geliştiği günümüzde fuarların önemli olduğunu vurguladı. Fuarların büyük bir titizlikle elde edilen ilk ürünlerin ve son teknolojinin sergilendiği yerler olduğunu kaydeden Altındağ, bu özelliklerinden dolayı fuarların sosyal ve ekonomik hayatın bir aynası olduğu gibi aynı zamanda iç ve dış ticarette ekonominin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

"Milli ekonomimizin temelinde tarım ve hayvancılık olmadan yarınlarımızı garanti altına almamız mümkün değildir" diyen Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, tarım ve hayvancılığın önemini vurguladı. Üreticilerin, makine ve teçhizat fiyatlarından şikâyetçi olduğunu belirten Özkasap, "4 milyar dolar civarındaki ihracatın yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan tarıma dayalı ihracat yapısı ve ihraç edilen ürün çeşitliliği Manisa tarımının en güçlü yanlarından biridir. İhracatın büyük kısmını gelişmekte olup, gelişmiş ülkelere yapıyor olması da üretici tüccar ve işletmelerimizin ulaştığı seviyenin tarıma dayalı yerli ve milli potansiyelinin bir göstergesidir. Üreticilerimiz makine ve teçhizat fiyatlarının yüksekliğinden yakınıyorlar. Bu hususta makine ve teçhizat üreticilerimizden de bir talebimiz var. Kar payı aralıklarını mümkün olduğu kadar en makul sevide fiyat oluşumuna ve çiftçilerimizin kolay ulaşmalarına destek olmalılardır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların arından fuarın açılış kurdelesini Protokol Üyeleri ile Çiftçi Bayanlar birlikte kesti. Açılışın ardından Protokol Üyeleri Standları gezdi.

Faaliyetleri kapsamında Üyelerinin, Manisa ve Ülke Ekonomisi’ne kazandırdığı tarıma dayalı marka ürünlerinin daha geniş bir çevrede tanınması, ticari değerlerinin desteklenmesi ve pazarlama sahalarının genişlemesine katkı sağlamak amacıyla fuarda yer alan Manisa Ticaret Borsası’nın standı fuarın ilk gününde, Protokol Üyeleri, Vatandaşlar ve Katılımcı Firmalar tarafından yoğun ilgi gördü.

Bu yıl fuara 150'yi aşkın firma katılıyor. Tarımsal mekanizma ve enerji, fidan, fide, tohum, zirai ilaçlar, yem ve gübre, üzüm işleme makineleri, büyük ve küçükbaş hayvancılık firmalarının yanı sıra finans sektörünün temsilcileri ile 10'un üzerinde Kurum ve Kuruluş fuarda yer alıyor.

Bu yıl rekor katılımının beklendiği fuar 4 Kasım Pazar gününe kadar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.