• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TOBB İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİ HK.
TOBB İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİ HK.11 Şubat 2019 Pazartesi

 

Değerli TOBB-Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Üyemiz,
 
Öncelikle Borsamızı temsilen, İlimizdeki Genç Girişimciliğin geliştirilmesi faaliyetlerine, Kurul kapsamında sürdürülecek çalışmalarla sağlayacağınız katkılar için şimdiden teşekkür ederiz.
 
Manisa ve İlçelerindeki Oda ve Borsaların kontenjanları dahilindeki temsilcilerinden oluşan, TOBB-Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu’nun kuruluş amacı ve hedefleri ile İcra Komitesi Seçimi Bilgi Notu ve Seçmen Listesi aşağıda ayrıca bilgilerinize sunulmuştur.
 
TOBB-Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu’nun, 2019 yılı itibariyle önümüzdeki dönem faaliyetlerine başlaması öncesinde, gündemde ilk olarak TOBB-Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri’nin seçilmesi yer almaktadır.
 
Her Oda ve Borsa’nın İl Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri, Kontenjanları dahilindeki İcra Komitesi Üyelerini kendi içlerinde yapacakları seçimle belirleyeceklerdir. 
 
Bu kapsamda; 27 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 09:30’da Manisa Ticaret Borsası Hizmet Binasında, Manisa Ticaret Borsası İl Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri Tanışma Toplantısı ve devamında TOBB tarafından Borsamız için belirlenmiş olan 1(Bir) İcra Komitesi Üyesi ve 1(Bir) İcra Komitesi Yedek Üyesi Seçimi gerçekleştirilecektir.
 
İcra Komitesi’nde görev/yer almak üzere aday olmak isteyen İl Genç Girişimciler Kurulu Üyelerimizin ise 22 Şubat 2019 Cuma gününe kadar Borsamıza adaylık taleplerini dilekçe ve ekindeki adli sicil belgesi ile birlikte bildirmeleri gerekmektedir.
 
Bilgilerinize sunar hem Şahsi Faaliyetleriniz hem de Manisa Girişimciliği adına hayırlı olmasını dileriz.
 
Manisa Ticaret Borsası
Genel Sekreterliği

 
 
GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU
 
TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu’nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda temel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur.
 
TOBB GGK’ nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı’dır.
 
Genç Girişimciler Kurulu, genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzerine kurulmuştur.
 
Ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmek kurulun başlıca görevleri arasındadır. Kurul şu temel amaçları gözetmektedir;
 
TOBB Genç Girişimciler Kurulu;
 
a) Gençlere kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak,
 
b) GGK; eğitimlerin ve kapasite geliştirmenin yanı sıra genç girişimcilerin iş kurma ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürme sırasında da desteklemek,
 
c) Türk ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulmasına yardımcı olacak politikaları belirlemek ve bu sektörlere genç girişimcileri yönlendirmek ve teşvik etmek,
 
d) Genç girişimcilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturulması amacıyla eğitim programları ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemek,
 
e) Genç girişimcilerin sivil toplum kuruluşlarında, yerel yönetimlerde görev almalarını teşvik etmek, çalışmaları ve projelerinde bu kurumlarla ortaklık kurmalarını sağlamak.
 
TOBB İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU
 
81 ilimizin tamamında kurulmuş olan TOBB İl Genç Girişimci Kurulları da, TOBB bünyesinde kurulmuş olan GGK ile koordineli çalışarak, yukarıda belirtilen hususlarda bulundukları illerde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmakta ve istişare toplantıları düzenlemektedir.
 
 
WEB SİTESİ: www.gencgirisimciler.org.tr