• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİ HK.
TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİ HK.11 Şubat 2019 Pazartesi
 
Değerli TOBB-Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyemiz,
 
Öncelikle Borsamızı temsilen, İlimizdeki Kadın Girişimciliğin geliştirilmesi faaliyetlerine, Kurul kapsamında sürdürülecek çalışmalarla sağlayacağınız katkılar için şimdiden teşekkür ederiz.
 
Manisa ve İlçelerindeki Oda ve Borsaların kontenjanları dahilindeki temsilcilerinden oluşan, TOBB-Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun kuruluş amacı ve hedefleri  ile İcra Komitesi Seçimi Bilgi Notu ve Seçmen Listesi aşağıda ayrıca bilgilerinize sunulmuştur.
 
TOBB-Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun, 2019 yılı itibariyle önümüzdeki dönem faaliyetlerine başlaması öncesinde, gündemde ilk olarak TOBB-Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri’nin seçilmesi yer almaktadır.
 
Her Oda ve Borsa’nın İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Kontenjanları dahilindeki İcra Komitesi Üyelerini kendi içlerinde yapacakları seçimle belirleyeceklerdir. 
 
Bu kapsamda; 27 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 09:30’da Manisa Ticaret Borsası Hizmet Binasında, Manisa Ticaret Borsası İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Tanışma Toplantısı ve devamında TOBB tarafından Borsamız için belirlenmiş olan 1(Bir) İcra Komitesi Üyesi ve 1(Bir) İcra Komitesi Yedek Üyesi Seçimi gerçekleştirilecektir.
 
İcra Komitesi’nde görev/yer almak üzere aday olmak isteyen İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerimizin ise 25 Şubat 2019 Pazartesi gününe kadar Borsamıza adaylık taleplerini bildirmeleri gerekmektedir.
 
Bilgilerinize sunar hem Şahsi Faaliyetleriniz hem de Manisa Girişimciliği adına hayırlı olmasını dileriz.
 
 
Manisa Ticaret Borsası
Genel Sekreterliği
 
 

 

 

KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU

Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB bünyesinde kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur. Kurul aynı zamanda kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulmuştur.

Ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmenin yanı sıra; Kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları sunmak gibi görevleri olan TOBB KGK bu kapsamda şu temel amaçları gözetmektedir;

a) Kadınlarımıza kişisel gelişim yollarını göstererek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak,

b) Kadın girişimcilerin iş kurmasına ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürmesine destek olmak,

c) Türk ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde, girişimde bulunulmasına yardımcı olacak politikaları belirlemek ve bu sektörlere Kadın girişimcileri yönlendirmek ve teşvik etmek,

d) Kadın girişimcilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturulması amacıyla eğitim programları ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemek,

e) Kadın girişimcilerin sivil toplum kuruluşlarında, yerel yönetimlerde görev almalarını teşvik etmek, çalışmaları ve projelerinde bu kurumlarla ortaklık kurmalarını sağlamak.

TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU

81 ilimizin tamamında kurulmuş olan TOBB İl Kadın Girişimci Kurulları da, TOBB bünyesinde kurulmuş olan KGK ile koordineli çalışarak, yukarıda belirtilen hususlarda bulundukları illerde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmakta ve istişare toplantıları düzenlemektedir.

WEB SİTESİ: www.kadingirisimciler.org.tr