• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
GİRİŞİMCİLİK, ÜLKEMİZİN KALKINMASININ TEMEL UNSURU OLACAK!
GİRİŞİMCİLİK, ÜLKEMİZİN KALKINMASININ TEMEL UNSURU OLACAK!27 Şubat 2019 Çarşamba

TOBB öncülüğünde Türkiye’nin en geniş ve en örgütlü girişimcilik teşkilatı haline gelmiş olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu’nun 81 İldeki Yerel Teşkilatları, yapılan seçimlerle İcra Komitesi Üyelerini belirliyor. Bu kapsamda Manisa İli Oda ve Borsalarının, Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri de organizasyonun yerel aşamadaki İcra Komitesi Üyelerini kendi içlerinde yaptıkları seçimle belirlemeye başladılar.

Bu çerçevede Manisa Ticaret Borsası İl Kadın Girişimciler Kurulu ve İl Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri de, Manisa Ticaret Borsası'nın kontejanı dahilindeki İl İcra Komitesi Üyelerini, Borsa Hizmet Binasında yapılan seçimde belirlediler. Seçim öncesindeki tanışma toplantısına katılan  Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Alpaslan Gül ise Manisa Ticaret Borsası’nı temsilen İcra Kurulu Yönetiminde bulunduğu dönemdeki çalışmalar ve TOBB’un Girişimcilik faaliyetlerindeki mevcut fırsatlar hakkında deneyim ve tavsiyelerini aktardı. Yapılan Seçimlerde; Serkan Tok, İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Asil Üyeliğine, Binnur Çetinkoç ise İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Asil Üyeliğine seçildiler.

Manisa ve İlçelerindeki tüm Oda ve Borsaların da seçimlerini tamamlaması ile TOBB-Manisa İl Kadın ve İl Genç Girişimciler Kurulları'nın, 2019 yılı itibariyle yeni dönem çalışmalarına başlaması öncesinde, yönetim ve koordinasyon faaliyetlerini sürdürecek olan İcra Komitesi kadrosu yapılandırılmış olacak.

Sürecin devamında ise ilk olarak 07.03.2019 tarihine kadar Manisa İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının, İcra Komitesi Yönetici Seçimleri yapılacak. Seçimlerin yapılmasını takiben de İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları; *Kadın ve Genç Girişimcilik konusunda projeler geliştiren, *Manisa’nın girişimcilik potansiyelini nicelik ve nitelik bakımından genişleten, *Manisa ve Türkiye Ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak fikirler üreten, *Kadınların ve Gençlerin kişisel gelişimlerini ve iş dünyasına katılımlarını teşvik eden, *Yenilik, katma değer ve marka oluşturma tespitlerinin paylaşılarak, ortak fırsatlara dönüşmesini sağlayan ve tüm bu  hususlarda seminer, eğitim ve iş görüşmeleri gibi etkinlikler düzenleyen ve yeri geldiğinde Oda ve Borsalara gündem  maddesi oluşturan çalışmalarına başlayacaklar.

Manisa Ticaret Borsası’nı temsilen Kurullara katılan ve görev almak isteyen Kadın ve Genç Girişimcilere teşekkür ederek, seçimlerinin ve çalışmalarının hayırlı olmasını dileyen Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Kurulların neden oluşturulduğu ve amacı hakkında ayrıca şunları belirtti: 

-“Manisa ve Ülkemiz için girişimciliği çok önemsiyoruz. Bizler eskiden geleneksel ticari faaliyetlerimizin yanında; girişimcilik, kurumsallaşma ve markalaşma gibi kavramların ne kadar etkili olabileceğinin yeterince farkında değildik. Bizim için rekabet, kendi şehrimiz ile sınırlıydı. Ama zaman değişti. Teknoloji ilerledi. Dolayısıyla rakiplerimiz artık sadece ilimiz, bölgemiz ve ülkemizle sınırlı değil. Günümüzde internetin sunduğu imkanlarla artık ülkeler değil şehirler rekabet ediyor. Dünya ekonomisini şekillendiren yeni trendde, yatırım çekme ve pazardan alınan payı yükseltmek için yaşanan rekabette artık sınır bulunmuyor. Bugün şehrimizde işlem gören mal ve hizmetlere baktığımızda Manisa’nın da her ölçekte yerli ve yabancı rakipleri var. Günümüzde üretmek artık tek başına yeterli olmuyor. Ürettiklerinizi katma değere dönüştürebilmemiz için yeni fikirler ve markalar üretecek girişimciliğe, önem vermemiz gerekiyor. Ülkelerin uzun dönemli büyüme performansını belirleyen temel unsurun müteşebbis insanlarının varlığı olduğunu da bilmeliyiz. 90’lı yıllarda doğu bloku ekonomileri bilimsizlikten, eğitimsizlikten ve kaynaksızlıktan değil, girişimci yetersizliğinden çöküşe gitti. İkinci dünya savaşında yerle bir edilen Almanya ve Japonya ise kısa bir sürede iktisadi birer dev haline gelmişlerse bunu sağlayan faktör de "girişimciliğe” sahip olmalarıydı. Türkiye’nin de hedefleri çok büyük, Dünya’nın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Bulunduğumuz şehirleri de geliştirmek ve insanımızı kalkındırmak istiyoruz.

Bu açıdan girişimcilik artık ülkemizin kalkınmasının temel unsuru. Dahası, Ülkemizdeki işsizlere ve her yıl işgücü piyasasına giren gençlerimize, iş olanağı sağlamanın en verimli yolu. TOBB Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulları da işte bu anlayış çerçevesinde hayata geçirilmiştir. TOBB öncülüğünde bu Kurullarımız Türkiye’nin en geniş ve en örgütlü girişimcilik teşkilatı haline gelmiştir. Bugün, Dünyada icat edilen her yeniliğe, üretilen her bilgiye, bütün Dünya ile aynı anda ulaşma imkânına sahibiz. Bu hem büyük bir fırsat, hem de iyi değerlendirilmediğinde aslında gelecek nesiller adına büyük bir sorumluluk. İnanıyorum ki Manisa İl Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımız yeni fikirleriyle, sağlayacakları istişare ve sinerji ortamıyla Manisamıza çok değerli bir faaliyet ortamı kazandıracaklar. Kurullarımızın üreteceği proje ve fikirlere de Oda ve Borsalarımız mevzuat dahilinde destek olacak. Bazı tespit ve projelerini ise gerekirse ilgili Kurum  ve Bakanlıklara iletiriz. Yeter ki daha fazla fikir üretelim.”