• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
479. ULUSLARARASI MANİSA MESİR MACUNU FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI
479. ULUSLARARASI MANİSA MESİR MACUNU FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI29 Nisan 2019 Pazartesi

Osmanlı Tarihinde, 479 yıl önce Merkez Efendi tarafından 41 çeşit baharatın karışımıyla yapılan Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan’a şifa olan Mesir Macunu, Sultan Camisi minare ve kubbelerinden halka saçıldı. 

UNESCO’nun Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan 479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde tarihi Sultan Camisi kubbelerinden 6 ton Mesir macunu 40’tan fazla noktadan halka saçıldı. 

MESİR SAÇIM  TÖRENİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de katıldığı ve Hükümet Konağı önünde kortej yürüyüşü ile başlayan festivale, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa milletvekilleri Mehmet Ali Özkan, Semra Kaplan Kıvırcık, Tamer Akkal, Uğur Aydemir, Erkan Akçay, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Siyasi Partilerin Temsilcileri, yurt dışından gelen misafirler ile halk oyunları ekipleri ve on binlerce Vatandaş katıldı.

Kortejde temsili Merkez Efendi, Hafta Sultan ve nedimeleri ile Manisa'da yetişip tahta çıkan temsili Osmanlı Padişahları ve Şehzadeleri bulundu. Geniş güvenlik önleminin alındığı festivalde, mehter takımının marşları ile Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nde ilerleyen kortej, Cumhuriyet Bulvarı güzergâhında devam edip Sultan Camisi’ne ulaştı. Protokol Üyeleri, evlerinin balkonları ve yol kenarlarında toplanarak eşlik eden halkı selamlarken, kortej sonunda Sultan Camisi önünde toplanan on binlerce kişi heyecanla Mesir Macunu saçımını bekledi.