• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TOBB'nin 75. Genel Kurulu Yapıldı
TOBB'nin 75. Genel Kurulu Yapıldı03 Mayıs 2019 Cuma
 
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75’inci Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman, Genel Kurul Delegeleri Ergun Türek ve Ali Yılmaz ile Meclis Üyeleri Abdullah Ercan, İbrahim Külahlı, Mehmet Ersaygı, Rıza Güner ve Taner Özalp’ten oluşan Manisa Ticaret Borsası Heyeti de Manisa’nın Tarıma Dayalı İş Dünyası’nı Genel Kurul’da temsil ettiler.
 
 
Programın ikinci gününde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) Salonu’nda, “Birliğimiz Ebedi, Gündemimiz Ekonomi” temasıyla gerçekleştirilen 75. Genel Kurul’da ise; Açılış konuşmasında, ekonomide atılacak çok adım yapılacak çok iş olduğuna, rekabet gücünü artıracak yapısal reformlara, dünya ekonomisinin içinde bulunduğu hassas döneme dikkat çeken TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, döviz kurlarındaki yükselişle kendisini gösteren ekonomideki durgunluğun, iş hacmi ve nakit akışındaki düşüşün yine çalışma kararlılığı, Yeni Ekonomi Programı ve Yapısal Dönüşüm Adımları ile aşılacağını ifade etti. Halen gelişmekte olan ülkeler kategorisinde olan Türkiye’nin verimlilik artışlarına ve inovasyona dayalı yeni ve farklı bir büyüme sürecine odaklanmak durumunda olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu tarıma dayalı ekonomi alanında ise “Tarım ve hayvancılık politikamızı tarafların mutabakatıyla hazırlayalım. Önceliğimiz üretim planlaması ve üretim hacmini artırmak olsun. Bu alanı da kapsar şekilde vergi politikamızı değiştirelim. Üreticinin, girişimcinin, sanayicinin üzerindeki yükü azaltalım.” dedi.
 
 
Genel Kuruldaki konuşmasında,  Türk İş Dünyası kendisini geleceğe ne kadar hızlı hazırlarsa, hedeflere o derece çabuk varılacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Çatısı altındaki İş Dünyasına hitaben ayrıca şunları  belirtti: -“ TOBB çatısı altında bir araya gelen 1,5 milyon girişimcimiz, temsilcisi oldukları yatırım, ihracat, istihdam dinamikleriyle geleceğimizin de güvencesidir. Sizlerin azmi, çalışkanlığı, dirayeti ve kabiliyetiyle önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz. Sizler ürettiğiniz, istihdamı artırdığınız, ihracatı yükselttiğiniz, yatırımlarınıza devam ettiğiniz, yeniliklere açık olduğunuz sürece Allah'ın izniyle bu ülkenin ve milletin önünde kimse duramaz. Türk malı ifadesi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline gelmişse bu başarının altında sizlerin imzası var. Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi mücadelemize katkı veren her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Türkiye'yi kur, faiz, enflasyon sarmalına hapsetmek isteyenlere karşı bu zaferi beraber kazanacağız. "
 
81 İl ve İlçelerinden katılım sağlanan TOBB Genel Kurullarının, tıpkı TOBB’da gerçekleştirilen Ekonomi Şuraları gibi Ülkemizin en büyük ve en etkili istişare ortamlarından birisi olduğunu belirten Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise Genel Kurul’a ilişkin değerlendirmesinde ayrıca şunları belirtti: -“Genel Kurulumuzun bir diğer önemli özelliği de bu yılki ana temasının yanında Güçlü Ekonomi-Güçlü Türkiye mesajı altında hem İş Dünyasının hem de Hükümet Sistemimizin kararlılığını gösterdiği bir platform olması. İş Dünyamız üretim ve istihdam kararlılığını koruduğu sürece, Hükümetimiz de başta maliyetler olmak üzere en akılcı ve destekleyici politikalarla aktarılan tespitlere çözüm üretecek geçiş yollarını sağladığı sürece,  daha iyiye ulaşmamız her zaman mümkün olacaktır. 81 İlden gelen Delege ve Temsilcilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde de gördük ki; Her türlü zorluğa ve çevremizdeki olumsuzluklara rağmen özgüvenimiz sağlam. Manisa da bu güvenin her alanda yatırıma dönüştüğü üstlerin başlarında yer alıyor. Tarımda da, Tarıma Dayalı Sanayi Üretiminde de, Tarıma Dayalı İhracatta da Manisa; Ankara ve Türkiye Genelinde özel olmayı sürdürüyor!”