• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
"TÜRK EXİMBANK DESTEKLERİ" Hakkında Bilgilendirme Programı Daveti!
01 Kasım 2019 Cuma

Sayın Üyemiz

 

05.11.2019 Salı Günü, Saat 14:00’da Manisa Ticaret Borsası Hizmet Binası’nda,

Türk Eximbank Manisa Şubesi Yetkililerinin sunumu ile;

*Türk Eximbank’ın İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Faaliyetleri ve

*İhracatçı İşletmelere Sağladığı Finansman Destekleri

Hakkında bilgilendirme programı gerçekleştirilecektir.

Tüm İhracatçı ve faaliyetlerine İhracatçılığı da dahil etmeyi planlayan Üye İşletmelerimizi, ilgili departman Yetkilileri dahil katılımcı sayısı sınırı olmaksızın önemle davet eder, katılımlarınızdan memnuniyet duyacağımızı belirterek iyi çalışmalar dileriz.

 

Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ. / Türk Eximbank Hakkında:

Ülkemizin 24 Ocak 1980 tarihinde alınan istikrar kararları ile liberal bir iktisat politikası izlenmeye başlanmış, bu doğrultuda dışa açık bir kalkınma modeli benimsenmiştir. Yeni modelin uygulanması sonucu önemli gelişmeler gösteren ihracatta süreklilik kazandırabilmek için bir dış ticaret finansman kurumuna ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyacı karşılayabilmek amacıyla 1986 yılı sonlarında başlanan çalışmalar kısa bir zamanda sonuçlandırılarak Devlet Yatırım Bankası, 21.08.1987 tarihinde Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. / Türk Eximbank olarak yeniden düzenlenmiştir.

Günümüzde ise T.C. Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak ihracatta resmi teşvik ve destek kuruluşu statüsünde çalışan Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ. / Türk Eximbank’ın amacı; İhracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması, girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçı ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence sağlanması, yurtdışında yapılacak yatırımlar ile ihracat amacına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesidir.

İhracatçılarla doğrudan çalışmak amacıyla organizasyon yapısını değiştiren Türk Eximbank daha fazla ihracatçıya yerinde hizmet sunabilmek için şubeleşmeye gitmiştir. Türk Eximbank Manisa Şubesi de bu kapsamda 2019 /Mart ayında faaliyetlerine başlamıştır. Böylece ihracat potansiyeli yüksek ve geliştirilmeye açık Manisa da yerleşik daha fazla İşletmenin, Bankanın sunduğu imkânlardan daha kolay faydalanması ve ihracata yönelmelerinin sağlayacağı avantajlar konusunda farkındalıklarının artması hedeflenmiştir.

“Hazine Garantili Kredi Garanti Fonu - Portföy Garanti Sistemine” (KGF-PGS) dahil olan, Türk Eximbank, Türkiye Genelindeki İhracatçılarımıza 2018 yılında, 27,3 milyar ABD doları kredi desteği ve 16,9 milyar ABD doları sigorta desteği olmak üzere toplam 44,2 milyar ABD doları finansman desteği sağlamıştır.