• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa Ticaret Borsası TOBB'da düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine Katıldı
Manisa Ticaret Borsası TOBB'da düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine Katıldı25 Kasım 2019 Pazartesi

Manisa Ticaret Borsası (Manisa TB) heyeti Türkiye Odsalar ve Borsalar Birliği Sosyal Tesislerinde düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine katıldı. Seminerde Meclis Üyeleri ile bir araya gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ‘Birbirinizi ötekileştirmeyin’ mesajı verdi.

22-23 Kasım günlerini kapsayan Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman, Meclis Başkan Yardımcısı  Ali Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Taner Özalp, Meclis Üyeleri Serkan Tok ve İbrahim Külahlı katıldı.

Manisa Ticaret Borsası heyeti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Tesislerinde yapılan Bilgilendirme Seminerinde çeşitli konularla ilgili bilgi sahibi oldular. Seminerin ilk günüde TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz’ün konuşmasıyla başlayan Seminerde TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek ‘Karar Alma Sürecinde TOBB’un Rolü’, Mücahit Sarıtaş ‘TOBB’un Kurumsal Yapısı’, Nihat Ali Özcan ‘Küresel Gelişmeler ve Türkiye’, Merkez Bankası Eski Başkanı Süreyya Serdengeçti ‘Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler’ hakkında sunum ve bilgilendirme yaptılar. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da seminerin ilk günüde Meclis Üyeleriyle bir araya gelip bilgilendirme ve tavsiyelerde bulundu.

Seminerin ikinci günüde ise Cumhurbaşkanlığı Eski Protokol Uzmanı İhsan Ataöv Meclis Üyelerini ‘Protokol Kuralları’ hakkında bilgilendirdi. Devamında da Doç Dr. Atılım Murat ‘Finansal Yönetim’, İsmet Gergerli ‘’Kredi garanti Fonu (KGF), İbrahim Bayar ‘TOBB Tahkimi ve Arabuluculuk’, Adnan Erbaş ‘İş Hayatında İletişim’, Serdar Bilecen ‘Dijital İş Modeli: E- Ticaret’ ve Dr. Cengiz Tavukçuoğlu ‘Etkili Yönetim Becerileri’, konularında sunum yaptılar.

Prof. Dr Tevfik Demir ise TOBB ETÜ hakkında bilgilendirmede bulundu. Daha sonra seminere katılan Meclis Üyeleri TOBB ETÜ Teknoloji Merkezini ziyaret ettiler.

BİRBİRİNİZ ÖTEKİLEŞTİRMEYİN

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nde meclis üyeleriyle ile bir araya geldi.  Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada meclis üyelerine birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Asla birbirinizi ötekileştirmeyin” dedi.Demokrasinin en çok işlediği kurumun TOBB olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Hiçbiriniz atamayla gelmiyorsunuz. Kendi şehrinizde herkes kendi mesleğinin lideri. En zor seçimde bizimkidir. 4 yıl boyunca ekmek kavgası verdiğin rakibinden oy istemek en zor iştir. Sizler toplumun çimentosusunuz. Tüccarlar sanayiciler olmadan bu binanın sağlam olma şansı yok. Toplumsal uzlaşmayı en güzel sağlayanlarda bizleriz. Mal alıp satarken bir adamın mezhebine, dinine, siyasi görüşüne bakmayız. En kaliteli en ucuz kim verirse ondan alırız. Sizler meclislerinizde asla birbirinizi ötekileştirmeyin. Alınan kararlarda kararınıza oy vermeyeni dışlamayın. Aksine onu ikna ederek karar alma yoluna gidin” diye konuştu.

İki gün süren programdan memnun ayrılan Manisa TB Meclis Üyeleri, etkinliğin çok faydalı ve verimli geçtiğini belirterek bu tür seminerlerin artarak devam etmesi temennisinde bulundular. Manisa TB Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap katılımlarından dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek, “Meclis üyelerimizin seminerlerden memnun kalmış olması bizleri mutlu etti. Bizi misafir eden Birlik Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, bizleri çeşitli konularda kapsamlı bir şekilde bilgilendiren, her biri alanında uzman TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin değerli hocalara ve seminerlerin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.