• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Meclis Başkanımız Yayman EGEV Yönetiminde
Meclis Başkanımız Yayman EGEV Yönetiminde20 Aralık 2019 Cuma

EGEV’de 2 Manisalı

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı(EGEV) Genel Kurul Toplantısı İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası konferans salonunda yapıldı.

Mehmet Ali Susam’ın tek liste olarak katıldığı ve oybirliği ile tekrar başkanlık görevine seçildiği genel kurul toplantısının divan başkanlığını İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu yaptı. Genel Kurulda Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Cahit Yayman ve CBÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü EGEV Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Genel Kurulda, Yönetim Kurulu ve denetim kurlu faaliyet raporları oy birliği ile onaylanırken,  Susam’ın en az 20 kişiden oluşacak Danışma Kurulu önerisi de kabul edildi.

 

“Ege, Türkiye’nin lokomotifi olacak” 

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Ege Bölgesi’nin yeni uçuş rotaları, demiryolları ve coğrafi koşullarıyla Türkiye’nin lokomotifi olacağını söyledi. İzmir ve diğer illerdeki üniversitelerle işbirliği halinde olduklarını ve işbirliğinin arttırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Susam, “Ege Bölgesi’nin istenilen noktaya gelmesi için tüm bileşenlerle beraber yerel ve merkezi yönetimlere stratejik planları kabul ettirmek ve uygulatmak için çalışıyoruz. Eğer projelerimizi merkezi yönetime kabul ettirirsek daha net sonuçlar alacağız. Ege Ekonomik Forum’u bölgemizin ihtiyaçlarını dile getirmek ve sıkıntıları ele almak için üçüncü kez yaptık. İstanbul ve Marmara Bölgesi ekonomik büyümesi artık durma noktasına gelmiştir fakat Ege Bölgesi ekonomik büyümeye müsait ve isteklidir. Bölgemiz içinde yer alan kalkınma ajanslarımız, odalarımız, borsalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle Ege Bölgesi’ni daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Türkiye çok güçlü ve önemli bir ülke, daha iyi bir ekonomiye sahip olabilmek için yerelden gelen kalkınma planlarına inanıyorum” dedi. 

Birlik ve beraberlik çağrısı EGEV’in bu noktaya gelmesinde fikir babalığı yapan kuruluşunda bu emek veren herkese teşekkür ettiğini belirten Susam,  “2017 yılında bana bu görevi verdiklerinde şeref ve onurla bu görevi yapma konusunda karar aldık ve yola çıktık. 3 yıldır bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. EGEV’i yeniden güçlü ve amaçlarına uygun bir vakıf haline getirmeyi hedefliyoruz.  Bundan sonraki süreçte ekonomik hayattaki Ege Bölgesindeki tüm talepleri toplayıp, koordine edip bunu hem yerel yönetim hem de merkezi yönetime sunarak bu talepleri kabul ettirecek adımlar atmaktır. Geçmişte bu çalışmaların hepsi yapıldı ve bunlardan örnek alındı. Kalkınma ajanslarının kurulması ile birlikte bölgedeki diğer illerimizde EGEV’in ilişkilerinde belirli bir gevşeme olduğu açık. Ama yeni dönem, yeni ihtiyaçlar ve yeni ekonominin durumu tek başımıza illerin ayrı ayrı merkezi hükümette veya bölgedeki kalkınmada çok başarılı olma şansını ortadan kaldırıyor. Birlikte olursak ve karar verirsek bölgesel kalkınmadaki inisiyatifimizi daha ön plana koyup merkezi hükümete iletebilirsek çok daha net sonuçlar alırız. Bundan sonraki süreçte çok daha iyi çalışmalara imza atacağız. Yeni dönemde yönetimimizi biraz daha takviye edip, daha güçlü bir hale getireceğiz.  Denetim ve disiplin kurulunu kurduktan sonra asıl danışma kurulumuzu oluşturacağız.

 Danışma kurullarımızda bölgemizdeki 4  kalkınma ajansının genel sekreteri olacak. Önceki dönem başkanlarımız bu yapının içinde olacak. Odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarında başkanları olacak. Her ilden danışma kurulunda isimler olacak. Daha ihtisaslaşmış bir şekilde görev yapacağız. Bir süre daha da görev yaparak bu görevi daha iyi yapacak olan genç arkadaşlarımıza bırakacağım” diye konuştu. 

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Yayman yapılan Genel Kurulla ilgili olarak, “Manisa ve İzmir birbirine çok yakın iller. Manisa’ya yapılan yatırımdan İzmir, İzmir’e yapılan yatırımdan tüm Ege faydalanır. Yeni dönemde yapılacak olan projelerle vakfın büyümesi ve gelişmesi için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

EGEV Yönetim Kuruluşu isimlerden oluştu: Fahrettin Zobalı, Mehmet Kendirlioğlu, Okan Telaşeli, Kaya Üzen, İbrahim Tefenlili, İsmet Özotraç, Cahit Yayman, Koray Özcan, İsmail Karaman, Hasan Küçükkurt, Mehmet Ali Susam, Sıtkı Şükürer, Ayhan Baran, Moris Bencuya, Neptün Soyer, Hüseyin Porsuk, Prof. Dr. Semra Öncü, Gönül Soyoğul, Fadıl Sivri, Temel Aycan Şen, Taha Aksoy

EGEV Denetçiler Kurulu ise Dr. Faruk Güler, Cemal Tükel, Canan Karaosmanoğlu