• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
IPARD II 9. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI
IPARD II 9. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI12 Mayıs 2020 Salı

 

Sayın Üyemiz;

TKDK toplam destek bütçesi 1,2 milyar TL olan IPARD II- 9. Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) tedbiri için 54 Milyon Avro destek bütçesi tahsis edilmiştir.

Bitkisel üretim kapsamında tıbbi aromatik bitki, süs bitkisi, fide fidan ve mantar-misel yetiştiriciliğine, arıcılık kapsamında kovan alımı ve bal işleme tesislerine, yerel ürün işletmeleri kapsamında zeytin salamura, zeytinyağı, kuru meyve sebze imalatı, turşu, konserve, bakliyat işleme tesisleri gibi katma değerli ürün işletmelerine, el sanatlarına, kırsal turizm kapsamında yeme içme tesislerine ve konaklama tesislerine, alabalık ve sazan gibi su ürünleri yetiştiriciliğine, üretici örgütleri için makine parkları kapsamında pamuk hasat makinesi, meyve ve sebze hasat makineleri gibi birçok makine ekipmana ayrıca başta çatı üstü güneş enerjisi santrali kurulumu dahil olmak üzere yenilenebilir enerji yatırımlarına gerçek ve tüzel kişi başvurularında %55 hibe, üretici örgütlerine ya da üretici örgütlerinin hakim ortak olduğu tüzel kişi başvurularına ise %65 hibe desteği verilecektir.

Aynı zamanda hayvancılık sektöründeki yatırımların destekleneceği Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) tedbiri destek bütçesi 104 Milyon Avro'dur.

Bu kapsamda küçükbaş-büyükbaş besi ve sağmal hayvancılık ile hindi ve kaz yetiştiriciliği işletmesi kurmak isteyen veya et, süt, kanatlı eti ve yumurta tavukçuluğunda mevcut işletmesini modernize etmek isteyen yatırımcılar desteklenecektir ve bu başlık altında verilecek olan hibe destekleri %50-70 arasında değişmektedir.

Önemli Hatırlatma:

  • Zanaatkarlık ve katma değerli ürünler kapsamında yalnızca mikro işletmeler ( On kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri üç milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler) desteklenecektir. Tarımsal ürünlerin birincil üretimi bu tedbir kapsamında uygun değildir.
  • Üzüm sektörü ile iştigal eden işletmelerin bu çağrı kapsamında desteklerden faydalanması için Üzümü yaş olarak alıp kurutması ve kurutulan Üzümün işlenmesi ve Paketlenmesi faaliyetlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
  • Konserve ve Kurutulmuş sebze-meyve imalatı yapan işletmelerin mevcut kapasitesini geliştirmeye yönelik makine ekipman alımı ile sıfırdan işletme kurulmasına yönelik desteklerden faydalanabileceklerdir.
  • Zeytin ve Zeytinyağı işletmeleri paketleme, şişeleme dahil mevcut kapasitesini geliştirmeye yönelik makine ekipman alımı ile sıfırdan işletme kurulmasına yönelik desteklerden faydalanabileceklerdir.

 

  • Süt işleme konusunda yapılan yatırımların nihai kapasitesi, yatırımın sonunda maksimum 10 ton/gün olacaktır.
  • Et işleme konusunda yapılan yatırımların nihai kapasitesi, yatırımın sonunda maksimum 0,5 ton/gün olacaktır.

UYGUN HARCAMA TUTARI

Faydalandırılacak desteğin parasal tutarının hesaplanmasında “Uygun Harcamalar” esas alınacaktır. Uygun harcamaların neler olduğu rehberin “4.1 Uygun Harcamalar” bölümünde açıklanmaktadır. Her bir yatırım için alt ve üst uygun harcama limiti en az 5.000 Avro en fazla 500.000 Avrodur.

Manisa İli için destek oranı uygun harcama tutarının %55’i kadarıdır, diğer %45’ini ise başvuru sahibinin katkısı oluşturacaktır.

Başvuru sahibi bir üretici örgütü veya üretici örgütünün hâkim ortak (ortaklık payının %50’den fazla) olduğu bir tüzel kişilik ise destek oranı uygun harcama tutarının %65’idir, diğer %35’ini ise başvuru sahibinin katkısı oluşturacaktır

ÖNEMLİ NOT: Dokuzuncu çağrı ilanı çerçevesinde, yukarıda belirtilen alt ve üst limitlerin hesaplanmasında Avro kuru 1 Avro = 7,2475 TL olarak kullanılacaktır.

 

 

Detaylı bilgi için 0236 250 45 45 nolu telefondan Manisa İl Koordinatörlüğüne ulaşabilir ve www.tkdk.gov.tr internet adresinden ayrıntılı şekilde inceleyebilirsiniz.

 

Bilgilerinize sunar, İyi çalışmalar dileriz.

BAŞVURU ÇAĞRI İLANINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.