• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Ufuk2020: Yeşil Mutabakatı Çağrısı Sanal Proje Pazarı Etkinliği, 13-14 Ekim 2020
Ufuk2020: Yeşil Mutabakatı Çağrısı Sanal Proje Pazarı Etkinliği, 13-14 Ekim 202001 Ekim 2020 Perşembe

 

Sayın Üyemiz,

Avrupa İşletmeler Ağı ve Enterprise Ireland iş birliği ile 13-14 Ekim 2020 tarihlerinde Ufuk2020 Programı Yeşil Mutabakatı (Green Deal) çağrısına yönelik olarak sanal proje pazarı etkinliği düzenlenecektir.

Etkinliğe katılım sağlayarak Yeşil Mutabakat çağrısı hakkında bilgi alabilir, proje fikrinizi sunabilir ve proje konsorsiyumlarına katılım sağlamaya yönelik birebir görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi almak ve etkinliğe kayıt olmak için lütfen TIKLAYINIZ.

Yeşil Mutabakat çağrı konularını incelemek için lütfen TIKLAYINIZ.

 

11 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan Avrupa Yeşil Mutabakatı ile AB sanayisinin 2050 yılına kadar dönüşümünü öngören bir strateji ortaya koyulmaktadır. Söz konusu Mutabakat, Avrupa Birliğindeki üreticileri iklim değişikliği politikaları nedeniyle uyguladıkları yükümlülüklerin getirdiği dezavantajlardan korumak amacıyla AB sanayisinin rekabetçiliğinin korunmasını teminen sınırda karbon düzenlemesi mekanizmasını uygulamayı öngörmektedir. İklim değişikliği ve çevresel bozulmanın Avrupa ve dünya için varoluşsal bir tehdit olması ve bu zorlukların üstesinden gelmek için AB oluşumunu modern, kaynak verimli ve rekabetçi bir ekonomiye dönüştüren yeni bir büyüme stratejisine ihtiyaç duyulmaktadır. İlgili strateji aşağıda belirtilen hedefleri kapsamaktadır:

 

•          2050 yılına kadar net sera gazı emisyonlarının sıfıra indirilmesi

•          Ekonomik büyümenin kaynak kullanımından ayrılması

•          Tüm ülke ve tarafların bu politikada yer alması

 

Avrupa Komisyonu tarafından yukarıda belirtilen hedefler kapsamında Ufuk2020 Programı Green Deal Çağrısı  22 Eylül 2020 tarihinde açılmıştır. Çağrı, 2050 yılına kadar Avrupa kıtasını iklim nötr hale getirmek konusundaki genel hedefi ile bir dizi derinden dönüştürücü politikalar tasarlamayı, Ar-Ge ve yenilik projeleri yoluyla bu hedeflere katkı sunmayı amaçlamaktadır. 1 milyar Avro bütçeyle yeni çağrı, mevcut durumun aciliyetine ve yeni Komisyon'un hedeflerine cevap veren iklim ve çevre ile ilgili zorlukların üstesinden gelmek üzere tasarlanmıştır.

 

Bilgilerinize sunar, İyi Çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla