• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZDEN ÜZÜM ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK & İŞBİRLİKLERİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZDEN ÜZÜM ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK & İŞBİRLİKLERİ07 Ağustos 2023 Pazartesi
 
 
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda gerçekleştirdiği desteklere bir yenisini daha ekledi. 20 dekar ve altı üretim yapan “Üzüm Üreticilerine Yüzde 100 Hibeli Olarak Üzüm Kurutma Örtüsü (Sergi Bezi) Desteği Projesi”nde ilk dağıtım töreni Manisa Kırtık Şantiyesi'nde gerçekleşti.
 
 
 
7 bin 500 Üzüm Üreticisine destek sağlanması planlanan projede dağıtım aşamasının başlatıldığı Tören’nin açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap şunları belirtti:
 
- "Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e, Tüm Daire Başkanlarımıza ve Ekiplerine bugüne kadar Manisa'mıza kazandırdıkları tüm büyük projeler ile kent estetiğinden eğitim ve kültüre, şehircilik ve şehircilik adına gerçekleştirdikleri tüm faaliyetler dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyoruz. Temsil ettiğimiz tarıma dayalı ekonomi ve kalkınma adına ise Büyükşehir Belediyemizin hayata geçirdiği projelere ve üreticilerimize sağladığı desteklere ayrı bir yer açmak gerekiyor.
 
 
Sayın Cengiz Ergün'ün liderliğinde Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızın ve Birim Müdürlüklerimizin çeşitli proje başlıklarında modern kapalı devre sulama sistemleri, tohum dağıtımı destekleri, damızlık koç dağıtımı destekleri, arıcılık ve örtü altı tarım destekleri, üzüm ve zeytin üreticilerimize sepet, sergi bezi ve toplama örtüsü destekleri ve çok daha pek  konuda yapmış oldukları çalışmaları, sadece yurt içine değil, yurt dışına da gıda arzı sağlayan, kalkınmamızın temel taşlarından olan Manisa'mızın tarım potansiyeli ve Üreticilerimiz adına çok önemli buluyoruz.
 
Bu yıl üzüm üreticilerimiz için sezon bazı zorluklarla geçiyor. Üretim sürecinde yaşanan bölgesel don ve dolu zararları, arkasından gelen ani ve aşırı sıcaklıkların getirdiği verim kayıpları ve yüksek maliyetler dolayısıyla üreticilerimiz desteklenmesi bu sezon ayrı bir önem taşıyor. Bu kapsamda Manisa Ticaret Borsası olarak Bizler de Manisa Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirdiği çalışmaların dışında kalmayarak, dağıtımı yapılacak sepet ve sergi bezi desteği teminine destek sağlayacağız. Bu vesileyle Sayın Başkanımıza, bugüne kadarki katkılarından dolayı tekrar teşekkürlerimizi sunuyor, Tüm Üreticilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar diliyoruz".
 
Kırsal alanda gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları ve destekler hakkında kısa bir bilgilendirmede Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz ERGÜN ise konuşmasında şunları ifade etti:
 
-“ Tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik desteklerimize bugün bir yenisini daha ekliyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Manisa Sultani Üzümü’nün dünyada marka olmasında tabi ki çiftçimizin büyük emeği var. Bu vesileyle öncelikle Manisa Sultani Üzümünün tanınmasını sağlayan Çiftçimize ve İhracatçılarımıza şahsım ve Manisalı Hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, üzüm üreticilerimize destek olmak amacıyla 20 dekar ve altı üretim yapan 7500 üreticimize üzüm sergi bezini yüzde 100 hibeyle teslim edeceğiz. Çiftçimizin giderlerini düşürmek, gelirlerini arttırmak düşüncesiyle çorbada tuzumuz olsun anlayışıyla desteklerimizi sürdüreceğiz. İnşallah teslim edeceğimiz bu üzüm sergi bezleri de üreticimize faydalı olacaktır.
 
 
Tarımsal sulama göletleri, hayvan içme suyu göletleri, tarımsal sulama projeleri, sulama kooperatiflerimizin desteklenmesi, fidan dağıtımları, erken uyarı istasyonları, dolu savar projeleri gibi yaklaşık 40 kalem çalışmayla tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik desteklerimizle Değerli Üreticilerimize dayanak olmaya, can suyu olmaya devam edeceğiz. Tüm Üreticilerimize verimli ürünler, bereketli kazançlar diliyor, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Zafer Kalkınma Ajansı tarımsal kalkınma alanında işbirliği içerisinde çalıştığımız Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Zafer Kalkınma Ajansı ve ilgili Tüm Kurum ve Kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum”.