• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN DAHA FAZLA PROJE ÜRETMELİYİZ
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN DAHA FAZLA PROJE ÜRETMELİYİZ11 Temmuz 2014 Cuma

 

Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2014 Yılı Teknik Destek Programı, 1. Dönem (2014TD-01) Başvuruları kapsamında kabul edilen 30 faaliyet projesi içerisinde en yüksek puan ile ilk sırada yer alan ve 07 Temmuz Pazartesi günü başlayan, Manisa Ticaret Borsası'nın “Sürdürülebilir Kalkınmada; Doğru Yatırım Stratejileri ile Daha Fazla Katılım için Proje Yazma ve Yönetme Eğitimi” tamamlandı.

 Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Argos Danışmanlık ortaklığıyla Eğitim Uzmanı Ahmet Türker Ak tarafından Manisa Ticaret Borsası Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen ve 5 gün süren eğitim sonunda, gösterdikleri ilgi için teşekkür edip, yeni projelerin üretilmesi ve mevcut projelerin başarılı bir şekilde sürdürülmesi için katılımcılara başarılar dileyerek, sertifikalarını veren Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap; Eğitim Projesine destek veren Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine, Ajans Uzmanlarına ve Argos Danışmanlığa da ayrıca teşekkür etti.

 

Manisa'nın kalkınmasına yönelik faaliyetlere büyük önem verdiklerini ve benzer çalışmaların devam edeceğini belirten Sadık Özkasap, gerçekleştirilen Projenin amacını da aşağıdaki şekilde özetledi:
 
“-Kalkınma Programları çerçevesinde, çeşitli Yurtdışı ve Ulusal Kaynak Sağlayıcılar tarafından tahsis edilen fonların; Manisa’da daha etkin şekilde kullanılması ile Manisa ve Ülke ekonomisine daha yüksek oranda kazandırılması.
 -Yeni tesis, kapasite arttırma, modernizasyon, katma değer arttırıcı üretim çeşitliliğine geçiş ve benzeri konularda yatırım yapmak isteyen Gerçek ve Tüzel Kişi İşletmelerimizin, sürdürülebilir proje sayılarını arttırmaya teşvik edilmesi.
 -Doğru stratejilerle gerçekleştirilecek projeler ile firmalarımızın kullanacakları öz sermaye ya da desteklerin, kalıcı yatırımlara dönüşme düzeyinin eğitimler vasıtasıyla arttırılmasıyla Bölgesel ve Ulusal Kalkınmaya katkıda bulunma.
 -Eğitimlere katılan firmalarımızın, bağlı bulundukları meslek kuruluşları ya da ticari faaliyette bulundukları diğer işletmeler ile ilişkileri vasıtasıyla; Gerçekçi Proje Yazma ve Yürütme prensiplerinin yaygınlaşmasına katkı sağlama.”
 
Gerçekleştirilen Eğitim Projesine, Manisa Ticaret Borsası Personeli, Manisa Ticaret Borsasına katılım talebinde bulunan Üye İşletmeler ile Manisa Üzüm Tarım Satış Kooperatifi, Manisa Süt Üreticileri Birliği ve Salihli Ticaret Borsası’nın proje ve geliştirme çalışmalarından sorumlu Personelleri katıldı.

 

 11.07.2014