15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Manisa'da Anıldı
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Manisa'da Anıldı16 Temmuz 2024 Salı

Manisa’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında demokrasi yürüyüşü gerçekleştirildi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanına kadar devam etti.

Yürüyüşe Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Garnizon Komutanı P. Alb. Zeynel Abidin Alptekin, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa Baro Başkanvekili Ayşe Hasar, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Gökay Budak, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Doğan,  Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner,  Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş boyunca Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular 100 metrelik Türk bayrağını taşıdı. Şehzadeler Mehter takımı eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe vatandaşlarda ellerindeki Türk bayraklarıyla destek verdi.

Törende hain darbe girişimi yıl dönümünde demokrasi ve birlik mesajları verilirken, hain darbe girişimine bedenlerini siper eden şehitlerimiz dualarla anıldı. Programda Manisa Ticaret Borsası alanda bulunan Manisalılara kuru üzüm ve şerbetli lokma ikramında bulundu.