• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ?tan TİCARET BORSASI?na İADE-İ ZİYARET
MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ?tan TİCARET BORSASI?na İADE-İ ZİYARET12 Ağustos 2014 Salı
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Ticaret Borsası Yönetimine iade-i ziyarette bulundu. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ın ev sahipliğinde, Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergun Türek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cahit Yayman ve Mahmut Bilgin, Meclis Başkan Yardımcısı Taner Özalp, Meclis Üyeleri Rıza Güner, Mehmet Ersaygı, Disiplin Kurulu Üyeleri Reşat Korguz ve Levent Örülüer’inde katılımıyla gerçekleşen ziyarette, Manisa’nın sürekli artan potansiyeli ve geleceğine yönelik projeksiyonunun bugünden belirlenmesinin gerekliliği görüşülen konuların ana temasını oluşturdu.
 
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ziyarette yaptığı konuşmada; Manisa’da göreve başladığı andan itibaren kendisine ve önceki dönemlerde de sürekli olarak Valilik Teşkilatı ile birlikte tüm Yerel Kurumlara göstermiş olduğu ilgi ve işbirlikleri için Borsa Yönetimine teşekkürlerini iletti.  Manisa’ya dair tespitlerini ve Manisa ile ilgili sürdürülen çalışmalar hakkındaki değerlendirmelerini Borsa Yönetimi ile paylaşan Vali Erdoğan Bektaş ayrıca şunları ifade etti:
 
“ – Manisa potansiyelini Ülkesi için yoğun olarak üretime dönüştüren, büyük bir faaliyet hacmine sahip. Manisa çok dolu ancak gizli kalmış bir İlimiz. Çünkü Manisa’da nereye gitseniz karşınıza bir potansiyel, tarihi, kültürel ve ekonomik bir faaliyet konusu çıkıyor. Bu gizli kalmışlık şimdilerde ise büyük bir avantaja, hızla tüketilmemiş bir kaynağa dönüşmüş durumda. Daha önce görev yaptığım İllerimizde yatırımcı ararken, Manisa’da her gün yatırımcı ve müteşebbis insanlarımızla görüşmelerimiz oluyor. İşte tam da bu noktada Manisa’nın geleceğini gözümüzde çok iyi canlandırmamız gerekiyor. İlçelerimiz sürekli büyüme eğiliminde, her İlçemiz yoğunluklu üretim yaptığı alanda daha büyük hacimde organize sanayi yapılanması talep ediyor. Hızlı tren, İzmir-İstanbul Otoyolu, Çandarlı Limanı gibi sürdürülen lojistik yatırımlarla, Manisa çok daha stratejik bir konuma ulaşacak ve global yatırımcılar için cazibesini arttıracak. Bu nedenle her alanda gelişen Manisa’da ekonomik getiride halen %60lık paya sahip tarım sektörü ve sanayileşme arasındaki dengeyi çok iyi kurmamız lazım. Tarımsal alanda da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Demirköprü ve Gördes Barajı Projelerini hatırlatmakta yarar var. Bu çalışmalar tamamlandığında sulanabilir tarım arazimiz çoğalacak, toprak verimliliği korunacak, yüksek kotlara su ulaştırılabilecek, sondaj maliyetlerine gerek kalmayacak, 12 ay boyunca sahip olunacak su ile aynı alanda bir yılda birden fazla ürün tarımı yapılabilecek. Faydaları daha da artırılabilir bu projenin 700 milyon TL’lik maliyetini de Manisa çok kısa bir sürede Ülke ekonomisine fazlasıyla geri kazandıracaktır.”
 
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile bir kez daha birlikte olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek ziyaretleri dolayısıyla Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a teşekkür etti. Borsanın son dönem çalışmaları hakkında bilgi veren, Manisa’daki ekonomik faaliyetlerin güncel durumu ve gelişimi ile ilgili tespitlerini ve 07 Ağustos’ta TOBB Merkezinde gerçekleştirilen Ekonomi Şurasında Manisalı üretici ve işletmeleri temsilen TOBB Ticaret Borsaları Konseyi çalışmalarıyla doğrudan Hükümete aktarılan iyileştirme konularını aktaran Başkan Sadık Özkasap; mutlak tarım alanlarının muhafazası ve nitelikli işgücünü arttırma projeleri konusunda Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’tan ayrıca destek istedi.