• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa'da Sultani Üzüm Şenliği başladı
Manisa'da Sultani Üzüm Şenliği başladı04 Eylül 2014 Perşembe
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Valiliği tarafından organize edilen, Borsamız’ında katkı sağladığı Manisa Sultani Üzümü Şenliği, Şehzadeler ilçesi Harmandalı Mahallesi’nde başladı. Şenlik kapsamında ilk olarak , Manisa Protokolünün katılımlarıyla üzüm işçileri ile birlikte üzüm kesimi yapıldı.
 
Şenlik kapsamında daha sonra kortej yürüyüşü gerçekleşti. Şeyh Fenari Camii önünde mehter takımı eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Korteje Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Bilgin, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Şehzadeler Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odası, Ticaret Borsası gibi bütün bu aktivitenin içerisindeki kurumlarımızla beraber Manisa’nın bağ bozumu şenliklerini başlatma kararı aldık. İnanıyorum bundan sonra Türkiye’de ve dünyada üzümün yerinin çok farklı olduğunu ve bunun Manisa’nın tanıtımı ve üzümün tanıtımı noktasında çok daha iyi yerlere taşınabilmesi için bir vesile olacağına inanıyorum. İnşallah bu güzel birliktelikler hep beraber önümüzdeki senelerde aktivitesini daha da fazlalaştırmak suretiyle bu etkinlikleri hep beraber yaşarız. Manisa ve ülkemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, “Büyükşehir Belediyemizin organize ettiği bağ bozumu şenliklerindeyiz. Gediz ovası gerçekten çok verimli bir ova. Neredeyse bereket fışkırıyor. Bu ovanın özelliklerinden dolayı burada yetişen üzümün de farklı bir özelliği var. Zaten çoğu ihracata gidiyor. Dolayısıyla bu değeri mutlaka korumak zorundayız. Özellikle Büyükşehir uygulamasından sonra artık ovayı tek elden planlama imkanımız ortaya çıktı. Şimdi Büyükşehir’de bu otorite toplanmış durumda. Biz de elimizden gelen desteği vererek ovanın bütünlüğünü korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.
Şenlik hakkında değerlendirme yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap şunları belirtti;
“Ülkemizdeki çekirdeksiz kuru üzümün ortalama %90’ı Manisa’da üretilmekte ve üretimin önemli bir kısmı buradan ihraç edilmektedir. İlimizden Yaklaşık 62 ülkeye çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı yapılmaktadır. Birçok ödüllü marka ilimizde faaliyet göstermektedir. Manisa’mızın  bu önemli değerini iç ve dış piyasaya daha iyi tanıtılmasına katkı sağlayacak her türlü etkinliğin arkasında olduğumuzu belirtmek istiyorum.
Önümüzdeki senelerde yapılacak etkinliklerde yerli ve yabancı konukların, ulusal basının da katılım sağlaması ve Mesir Festivalimizde olduğunu gibi Manisa Sultani Üzümünün de uluslararası bir festival ile tanıtılması gerektiğini düşünüyorum. Yapılacak bu kapsamlı etkinliklerin Manisa’nın kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına  ve Manisa Sultani Üzümünün marka değerinin yükselmesine önemli katkı sağlayacağı kanaatindeyim” diye konuştu.
Manisa Sultani Üzüm Şenliği,4 Eylül Perşembe günü saat 15.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ‘Dünya Sultani Üzüm Piyasasında Manisa’nın Yeri ve Gelecek Stratejileri’ konulu bir konferans ile sona erdi.  

  

 

 

 

04.09.2014