• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
VALİ BEKTAŞ RESMİ HEYETLE BİRLİKTE BAYRAM ÖNCESİ CANLI HAYVAN BORSASI'NI İNCELEDİ
VALİ BEKTAŞ RESMİ HEYETLE BİRLİKTE BAYRAM ÖNCESİ CANLI HAYVAN BORSASI'NI İNCELEDİ01 Ekim 2014 Çarşamba
Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ; Şehzadeler Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU, Yunusemre Kaymakamı Yüksel TOPAL, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk ÇELİK, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan ÇEBİ ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mustafa ÇELİK'in de bulunduğu resmi heyetle birlikte Manisa Ticaret Borsası'na bağlı Canlı Hayvan Borsası’nda inceleme ziyaretinde bulundu. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık ÖZKASAP tarafından Canlı Hayvan Borsası’nda karşılanan Vali Bektaş ve beraberindeki Protokol, tesisin geneli ve işleyiş hakkında incelemede bulunarak ayrıca kurbanlık hayvanların yer aldığı padoklarda vatandaşlar ve kurbanlık satıcıları ile görüştüler.
Tesisin gezilmesinin ardından bir açıklama yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık ÖZKASAP, “Bizim buradaki en büyük amaçlarımızdan bir tanesi, gerek Manisalı vatandaşlarımız gerekse dışarıdan gelen misafirlerimize en iyi şartlarda kurban pazarı ve işleyiş düzeni sunmak. Burada hayvan ve sürü sahiplerine de daha iyi bir pazar ortamı sunmak için altyapı iyileştirmeleri dahil her türlü mücadeleyi veriyoruz. Şuana kadar hayvan satışlarından, hayvan satıcıları memnun. Şuan Manisalıların hayvan alımları başlamıştır. Arife günü ve yaklaşan günlerde işlemler daha da yoğunlaşacaktır. Bu vesileyle Kurban Pazarı faaliyetlerinin başlaması öncesinde ve devamında kanalizasyon sisteminin iyileştirilmesi, ilaçlama, çevre düzeni, temizlik ve zabıta hizmetlerinde bize önemli destekler veren Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve Şehzadeler Belediye Başkanlığımıza ve ayrıca her zaman teknik destek aldığımız İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan ÇEBİ de, “Hem hayvan satan hem de hayvan alan vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlıyoruz. Sürekli burada veteriner hekimlerimiz görevini yapmakta ve satılan hayvanları kontrol etmektedir. 2 yaşını doldurmamış büyükbaş hayvanların satışında ve gebe hayvanların satılmamasında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bunun yanında kurbanda kesilecek hayvanların da refahına önem veriyoruz. Bu konudaki bilgilendirme çalışmalarımız da sürmektedir” şeklinde konuştu.
 Belediye tarafından üzerlerine düşen bütün görevleri aksatmadan devam ettirdiklerini belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk ÇELİK de , “Şehzadeler Belediyemiz tüm birimleriyle bayrama kadar, bayram da dahil, mesai mefhumu düşünmeksizin çalışmaya devam etmektedir. Burada gerek üreticilerimizin rahat şartlarda kurbanlıklarını satabilmeleri, gerekse de vatandaşlarımızın daha nezih bir ortamda alışveriş yapabilmeleri açısından belediyemiz üzerine düşen tüm görevleri eksiksiz yerine getirebilmektedir. Yine bayramda da kurban kesim esnasında Şehzadeler Belediyesi olarak sahada olacağız. Üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ ise incelemenin ardından şu açıklamalarda bulundu: “Kurban Bayramı arifesinde hayvan pazarı nasıl olması gerekiyorsa öyle bir Pazar. Güzel bir hayvan pazarı var. Alıcılar, satıcılar mutlu gözüküyor. Türkiye’nin dört bir tarafından satıcılar, hayvanlarını getirmişler. Kurban bizim ülkemizin hayvancılığı açısından çok önemli. Yıl boyu kurbana hayvan yetiştiriliyor. Kurbanda da bu emeklerinin karşılığını almaya çalışıyorlar. Gördüğümüz kadarıyla satışlar iyi gidiyor. Üretici ve tüketici arasında uzlaşma var ki satışlar iyi gidiyor. Ben burada beklentimin üzerinde bir hayvan pazarı gördüm. Ticaret Borsamız bu hayvan borsasının kurulmasında işletilmesinde ön ayak olmuş. Tarım müdürlüğümüzün kontrolünde, şartlar, kurallar dahilinde gerçekleşiyor her şey. Umarız kazasız belasız güzel bir bayram yaşarız. Şehzadeler Belediyemiz de pazarın temizliğiyle yakından ilgileniyor. Herkesin bayramını kutluyoruz, kazasız belasız bir bayram diliyorum.”