• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSASI MARKA ÜRÜN ve DEĞERLERİMİZLE BİRLİKTE YÖREX FUARI?nda
MANİSA TİCARET BORSASI MARKA ÜRÜN ve DEĞERLERİMİZLE BİRLİKTE YÖREX FUARI?nda24 Ekim 2014 Cuma

Manisa Ticaret Borsası’nın Üyelerini temsilen katıldığı, (YÖREX) 5. Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center’da başladı. Bu yıl beşincisi düzenlenen fuarda, Türkiye’nin her yöresinden kültürel ve ticari değer kazanmış ürünler 22-26 Ekim tarihleri arasında yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşacak.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Antalya Valisi Muammer Türker, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederayonu Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan, Oda ve Borsa Başkanları ile pek çok sektör temsilcisinin katılımıyla 22 Ekim Çarşamba günü açılış töreni yapılan fuarda 62 il ile KKTC'nin yerel ürünleri sergilenecek. 113 stantta 325 katılımcının yer aldığı fuarda 110 Oda ve Borsa, 9 Kalkınma Ajansı, 51 Kurum ve 155 Firma bulunuyor.

Manisa’nın ortak değerlerinin ve gıda sanayi markalarının daha geniş çerçevede tanıtılması fikriyle, Manisa Ticaret Borsası, Akhisar Ticaret Borsası ve Turgutlu Ticaret Borsası ortaklığıyla oluşturulan Manisa Standı ise fuarın ilk gününden itibaren yoğun ilgi görmeye başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da ziyarette bulunduğu Manisa Standında, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Ahlat’ın ev sahipliğinde; TOBB Başkanı ve beraberindeki Heyetine Manisa’daki üzüm işletmelerinin çalışmaları, iç ve dış pazara yönelik yüksek standarttaki çekirdeksiz kuru üzüm çeşitleri, zeytin ve zeytinyağı ürünleri, yumurta, beyaz et, konservecilik, bitkisel yağ, sos, ketçap gibi mutfak ürünleri ve pek çok sektörden Manisa İşletmeleri’nin özel ve marka ürünleri hakkında sunum yapıldı. Başkan Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki Protokol Heyeti de Manisa’nın kalite odaklı ve vizyon sahibi marka ürünlerinin fuarda yer almasından duydukları memnuniyeti belirttiler.

Fuarda ayrıca; Borsa Görevlileri tarafından, Manisa Borsalarına Üye Firmalar adına iş bağlantıları ve yeni pazarlar oluşturmaya yönelik iç ve dış piyasaya çalışan ziyaretçi firmalar ile görüşmeler yapılmaya başlandı. Alınan iş notları ve firma bağlantılarının fuar sonunda ilgili Üyelere sunulacağı belirtildi.

Fuarın ilk gününde etkili olan diğer bir husus da; Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün temin etmiş olduğu materyaller ve  Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’nin sağladığı Mesir Macunu ürünleri ile Manisa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin de tanıtılması oldu.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise fuar ile ilgili şunları belirtti:

“Manisa Ticaret Borsası bu yıl 5.’si düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nı; İlimizin her yöresiyle gelecekteki ekonomik büyüklüğü adına, sektörel çeşitliliği yüksek bir üretim merkezi olma özelliğinin geliştirilmesi, yerel ekonominin, ihracatın ve meslekî faaliyetlerin güncel şartlara göre etkinliğinin arttırılması, meslekî deneyim alış verişi ve bunlara dair dayanışmanın korunması konularının, TOBB’ne bağlı Oda ve Borsalarımızın yakın ilgisiyle sergilendiği ve paylaşıldığı önemli platformlardan birisi olarak görmektedir.

Manisa Ticaret Borsası bu temel yaklaşımla birlikte, 5. Yöresel Ürünler Fuarı’nda yerini alırken; Borsa Üyesi İşletmelerimizin Manisa ve Ülke Ekonomisi’ne kazandırdığı marka ürünlerin, Manisa’nın Kültürel Sembollerini yaşatan Kurum ve Derneklerimizin faaliyetlerinin, İç ve Dış Piyasada daha geniş bir çevrede tanınmasına, ticari değerlerinin desteklenmesine ve pazarlama sahasının genişlemesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Ülkemiz adına hedeflenen ortak amaçlarda birlik ve beraberliğin, önce yerelde başlayacağından hareketle Manisa Standında; Manisa Ticaret Borsası, Akhisar Ticaret Borsası ve Turgutlu Ticaret Borsası’nın ortak sunumlarıyla Ülkemiz Müteşebbisine ve Ekonomisine katkı sağlanmaya çalışılacaktır.

Bu yıl ayrıca Türk Patent Enstitüsü’ne “Coğrafi İşaret” başvurusu onaylanmış ve nihai sonucu beklenen iki sembol ürün olan “Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü” ve UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasları Listesinde yer alan “Manisa Mesir Macunu” da yine Manisa’nın diğer marka ürünleri ile birlikte ön planda olacak.”