• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Akhisar 6. Zeytin Hasat Şenlikleri Yapıldı
Akhisar 6. Zeytin Hasat Şenlikleri Yapıldı27 Ekim 2014 Pazartesi

Zeytin’in başkenti Akhisar’da  Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret Borsası, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odasının ortaklaşa düzenlediği, Kırkağaç Kaymakamlığı, Kırkağaç Belediye başkanlığı, Kırkağaç Ziraat Odasının katkılarıyla gerçekleşen 6. Zeytin Hasat Şenliklerinin açılışı Kırkağaç'ın Bakır beldesindeki 1652 yıllık anıt zeytin ağacının altında yapıldı.

1652 yıllık zeytin anıt ağacında başlayan zeytin hasadı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat birlikte zeytin topladılar ve sepetlere attılar.

6. Zeytin Hasat Şenliklerine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş,  Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Kırkağaç Ziraat Odası başkanı Süleyman Boğaz, Akhisar Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Ali Velestin, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Meclis Başkanı Şenol Ürküp, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ, daire müdürleri, üreticiler ve birçok ulusal basın mensubu katıldı.

6. Zeytin Hasat şenliğinde konuşan Ahisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, hasat şenliği ile bilgi verdi ve katılımcılara teşekkür etti. Alhat;"Bu sene burada Akhisar’da ki zeytincilik tarihinin 1650-2000 yıllık ağaçların ve bizim şehrimizde ki zeytinciliğin ne kadar eski olduğunu anlatmış olduk. Akhisar’da tütünden sonra zeytinciliğine hızlı bir geçiş oldu. Ama eskiden de bizim topraklarımızda zeytincilik varmış. Amacımız Türkiye’de ki zeytin ve zeytinyağının tüketiminin artmasında ve zeytinciliğin doğru bir şekilde anlatılmasına fayda sağlamaktır. 6 sene önce kişi başı tüketim 800 gramdı. Şuanda 2 kilolara çıktık. Amacımız 10 kilolara çıkmak ve Akhisar’da ki 13 milyonluk ağaç sayısını 20 milyonlara taşımak" dedi.