• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa 8. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı
Manisa 8. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 09 Kasım 2014 Pazar

Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve SNS Fuarcılığın işbirliği ile düzenlenen ve Manisa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Manisa Ticaret Borsası,Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odası’nın da desteklediği 8. Tarım ve Hayvancılık Fuarı 6 Kasım’da kapılarını açtı.

Fuarın açılış töreninde konuşan Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Metin Öztürk, Manisa'nın bereketli toprakları ve uygun iklimiyle tam bir tarım kenti olduğunu söyledi.
Öztürk, “Manisa bereketli toprakları, uygun iklimi, coğrafi konumuyla bitkisel ve hayvansal üretimde üreticilerimiz için büyük avantajlar içerir. Bu avantajları iyi değerlendiren üreticilerimiz toplam 513 bin 937 hektar tarım alanında üretilen birçok üründe ortalamanın üzerinde verim elde etmektedir. İlimiz, kurutmalık üzüm, sofralık üzüm, tütün ve hindi üretiminde ülke birincisi, sofralık zeytin ve tavuk eti üretiminde ülke ikincisi, kiraz, zeytin ve yumurta üretiminde ise ülke üçüncüsü konumundadır” dedi.

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman'da 8. Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık fuarının üreticinin bayramı olduğuna işaret ederek, fuarın uluslararası boyuta taşınmasının üreticiler için çok önemli olduğunu ifade etti.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap da tarımın dünyanın geleceği için çok önemli bir sektör olduğunu hatırlatarak, "Tarım büyümedikçe ülkeler büyümez, büyüyemez. Yerel ve ulusal kalkınmanın yanında tarımsal kalkınma da hükümetlerin politikaları arasında yer almalı. Bu fuar, üreticilerimiz için büyük bir fırsat" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcıları Mehmet Yüce, Turgay Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve diğer protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesi keserek açılışını yaptı. Fuara bu yıl 100'ün üzerinde firmanın katıldığı bildirildi.

Faaliyetleri kapsamında Üyelerinin, Manisa ve Ülke Ekonomisi’ne kazandırdığı tarıma dayalı marka ürünlerinin daha geniş bir çevrede tanınması, ticari değerlerinin desteklenmesi ve pazarlama sahalarının genişlemesine katkı sağlamak amacıyla fuarda yer alan Manisa Ticaret Borsası standında Üye Firmaların ürünleri sergilenmektedir.