• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
KKYDP - Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı Bilgilendirme Toplantısı
KKYDP - Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı Bilgilendirme Toplantısı10 Kasım 2014 Pazartesi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar 9. Etap hibe başvurularının başlamasıyla beraber Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından program hakkında Manisa Şehzadeler Ziraat Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan ÇEBİ ve İl Müdürlüğü yetkilileri aralarında  Manisa Ticaret Borsası temsilcilerinin de yer aldığı çok sayıda Kurum Temsilcileri, Tarımsal Örgütlerin Temsilcileri ile çok sayıda Yatırımcı ve Çiftçi toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan ÇEBİ  program hakkında katılımcılara bilgi vererek; programın amacının kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması olduğunu belirtti. Devamında ‘gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik yatırımlara yönelik olarak hazırlayacakları hibe başvurularının il ve bakanlık düzeyinde değerlendirilmeleri sonucunda uygun bulunanlar programa alınacak ve hibeye esas proje tutarlarının % 50’si hibe desteği olarak program bütçesinden karşılanacaktır’ dedi.

Hibe desteklerinden faydalanmak üzere daha çok yatırımcımızın başvuru yapması için; programın detayları ve proje hazırlanması ile ilgili konularda Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü İl Proje Yürütme Birimi" tarafından yatırımcılara gerekli bilgi desteğinin sağlanacağını söyleyen ÇEBİ, programın ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Biriminden personeli  Mustafa Akdemir tarafından katılımcılara program hakkında sunum yapıldı. Daha sonra soru cevap halinde devam eden toplantı sona erdi.

 

 

 

10.11.2014 -Manisa