• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
"-EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDAN KESİNLİKLE ZARAR ETMEZSİNİZ!"
25 Kasım 2014 Salı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi’nin Temel Atma Töreni ile Manisa İli Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı’na katıldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası açılış töreni sonrasında, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Milletvekilleri, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Manisa Protokolü, Manisa ve Çevre İllerin Oda ve Borsa Başkanları, Manisalı İşadamları, Kadın Girişimciler,  Genç Girişimciler ve geniş bir davetli kitlesinin katılımıyla gerçekleştirilen programda;

 

Önemli bir eğitim tesisinin temelini atmak için bir arada ve Manisa’da olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Hisarcıklıoğlu, “Her türlü yatırımdan zarar edebilirsiniz sadece eğitime yapılan yatırımdan kesinlikle zarar etmezsiniz. Öncelikle insanınız kazanır. Şehriniz kazanır, ülkemiz kazanır. 81 ile 81 okul kapsamında Manisa’da da bu sevinci yaşıyoruz. MTSO, Manisa Oda ve Borsaları ve emeği geçen tüm Manisalılara gösterdikleri ahde vefa için teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“-Bu benim TOBB Başkanlığı dönemimde 18nci sefer Manisa’ya gelişim. Manisa tarihimizin en önemli şehirlerinden. Fatih’ten Kanuni’ye, Selim’e kadar padişahlar şehzadelik tecrübelerini Manisa’da yapmıştır. Bu büyük bir onurdur. Bundan büyük bir onur olamaz. Evliya Çelebi Manisa için der ki sanat ehlidir, din ehlidir, ziyaret ehlidir der. Manisa’nın nerden nereye geldiğine baktığımızda Manisalının nasıl bir tarih yazdığını görür ve gurur duyabilirsiniz. İşgal döneminde 18-19 bin binasından sadece 500’ü ayakta kalan Manisa,  bugün Türkiye’nin gurur duyacağı bir sanayi şehri haline gelmiş. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Birlikte hareket edince bereket geliyor. Hizmet eden Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz birlikte hareket ediyorlar. Anadolu’yu ve Manisa’yı gördüğünüz zaman içinize refah ve zenginlik doğuyor. Manisa tüccarı, sanayicisi ve esnafı birlikte rahmet ve bereket var diyor. Son iki geliş nedenim olan Soma maden kazası ve Değerli Bülent Koşmaz’ın vefatı hariç Manisa’ya her gelişimde moral alıp Anadolu’nun diğer şehirlerine de moral taşıdım”

 

Programda açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise şunları belirtti:

“-Manisa günümüze kadar  biriktirdiği tarihi  ve  kültürel  değerlerin yanında, tarımı  ve  sanayisiyle  yükselttiği ekonomik  hacim  ile birlikte her alanda zengin olma  niteliğine sahip nadir kentler arasındadır. Elbette ki sağlanan bu başarılı sonuçların alt yapısında Manisamızda var olan müteşebbislik potansiyeli, girişimcilik ruhu, özel sektörümüzün özverili çalışmaları ve kurumlarımızın uyumlu çalışmaları yer almaktadır. Ancak; önümüzdeki yıllarda ekonomide ve sosyal hayatta ulaştığımız seviyeyi daha iyi noktalara taşıyarak sürdürebilmemiz için Dünyada neler olup bittiğini çok iyi görmemiz, güncel koşullara çok iyi uyum sağlamamız gerekiyor. Bunu başarmanın yolu da öncelikle eğitimden geçiyor.

İşte tam da bu noktada; TOBB’nin doğrudan katkısıyla bugün adresi Manisa’mızda ama ufku topyekün Ülkemizin geleceği olan ilimle, fenle donatılmış yeni bir güce daha sahip olmanın temeli atılacak. Bizler de TOBB çatısı altındaki Manisa Oda ve Borsaları olarak Türkiye’nin geleceğine verilen bu önemli katkının protokol ortağı sıfatıyla bir parçası olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Çünkü; inanıyoruz ki burada eğitim alacak olan gençlerimiz, geleceğimize yapılan bu yatırımın karşılığını fazlasıyla vererek ülkemizi her alanda daha iyi noktalara taşıyacak bireyler olacaklardır 

Bugünü anlamlı kılan bir diğer husus da temel atma törenimizin 24 kasım öğretmenler gününe isabet etmiş olmasıdır. Bu vesileyle; tüm öğretmenlerimizin,  öğretmenler gününü tüm sevgilerimle, gönülden kutluyorum.

Şunu da belirtmek isterim ki; TOBB Fen Lisesi’nin Manisa’ya kazandırılmasında büyük emekleri olan merhum Manisa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanımız Bülent Koşmaz’ın okula isminin verilmiş olması da bizleri son derece memnun etmiştir. Kendisini bir kez daha rahmet ve Manisa’mıza kazandırdıkları için saygıyla anıyorum.

Fen Lisemizin Manisa ve Ülkemizin geleceği adına hayırlı olmasını diliyorum. Geleceğimizi oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel olması temennisiyle başta Fen Lisemizin yapımının finansmanını üstlenen TOBB Başkanlığımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum

 Yapılan konuşmaların ardından Manisa’nın Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesinde yapılacak olan TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi’nin temel atılması Anemon Otel’den temsili olarak yapıldı. Törende ayrıca Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, günün anısına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Manisa meselelerindeki birlik ve beraberliği temsilen ortak hediye takdim ettiler.