7.EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİNDE MANİSA?NIN ORTAKLIK KÜLTÜRÜ DE ÖN PLANA ÇIKARILDI!12 Aralık 2014 Cuma

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 7.’si düzenlenen Ege İlleri Tanıtım Fuarı’nda, Manisa sahip olduğu vizyon ile bir kez daha yoğun ilgi görürken; Manisa’nın, Resmi Kurumları, Milletvekilleri, Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile “Ortaklık Kültürü” içerisinde gerçekleştirdiği stant ve tanıtım faaliyetleri de örnek oluşturdu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Selçuk Özdağ, Hasan Ören, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun, MESOB Başkanı Hasan Geriter,  Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Eryılmaz’ın katıldığı Fuarın Açılış Törenini takiben gerçekleştirilen sembolik Mesir Karımı, Mesir Saçımı ve Sultani Kuru Üzüm dağıtımı da ziyaretçilerin ve fuara katılan diğer İl temsilcilerinin özel ilgisine sahne oldu.

Aynı gün ve saatlerde, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bakanlık Müsteşarları ve Konsey Üyesi 30 Ticaret Borsası'nın Başkanlarının katılımıyla, TOBB’un Ankara’daki Merkezi'nde gerçekleştirilen TOBB Ticaret Borsaları Konseyi Toplantısı’na, Manisa’yı temsilen ve Konsey Üyesi olarak katıldığı için Fuar’ın açılış programına katılamayan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, 7.Ege İlleri Tanıtım Günlerinde Manisa’nın tanıtılması ile ilgili şunları belirtti:

“-Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın temin ettiği stantlarda, Manisa Ticaret Borsası ve diğer Manisa Oda/Borsaları’mızın da sağladıkları tanıtım matertalleri ve Manisa’da üretilen marka ürünlerin sergilenmesi şeklinde gerçekleştirilen fuar organizasyonumuzda, ana fikri; Manisa’nın ortak kültürel değerlerinin ve üretim sembollerinin daha geniş bir çerçevede tanıtılması oluşturuyor. Çünkü, günümüzde ürettiklerinizi ekonomik değere dönüştürebilmeniz ve bunu arttırarak sürdürülebilir hale getirmeniz için markalaşma ve tanıtıma da büyük önem vermeniz gerekiyor. Bu bakımdan, ortaklık kültürü ve Kurumlar arası işbirliği ile gerçekleştirilen bu organizasyon ayrıca bir ayrıca bir anlam taşıyor.”

Fuar süresince; Türk Patent Enstitüsü’ne “Coğrafi İşaret” başvurusu onaylanmış ve nihai sonucu beklenen iki sembol ürün olan “Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü” ve UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasları Listesinde yer alan “Manisa Mesir Macunu” ile iç ve dış pazar hacminin arttırılması hedeflenen Zeytin ve Zeytinyağı ürünleri de yine Manisa’nın diğer marka ürünleri ile birlikte ön plana çıkarılacak.

Fuarda ayrıca; Borsa ve Oda Görevlileri tarafından, Manisa Oda ve Borsalarına Üye Firmalar adına, yeni pazarlar ve iş hacimleri oluşturmaya yönelik, iç ve dış piyasaya çalışan ziyaretçi firmalar ile görüşmeler de yapılacak. Alınan iş notları ve firma bağlantıları ise fuar sonunda ilgili Üye İşletmelere sunulacak.

12.12.2014