• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TOBB Oda ve Borsa Başkanları Heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan?ı ziyaret etti
TOBB Oda ve Borsa Başkanları Heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan?ı ziyaret etti15 Aralık 2014 Pazartesi

11 - 12 Aralık 2014 Tarihlerinde TOBB Çatısı Altında İş Dünyasını Bir Araya Getiren Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi. TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı ve 365 Oda & Borsa Başkanları İstişare Toplantısı’nın Ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ziyaret Edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte 81 İl, 160 İlçeden gelen 365 Oda ve Borsa Başkanından oluşan TOBB Heyeti'nin Cumhurbaşkanlığına yapmış olduğu "Hayırlı Olsun Ziyareti" ile ilgili olarak, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Hayırlı olsun ziyaretiyle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızla ekonomik meseleler hakkında istişarelerde bulunduk. Görüşlerimizi aktarabilme fırsatını bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımından ev sahipliğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise TOBB Heyeti ile bir araya geldiğinde yaptığı konuşmada; TOBB Üyelerine Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, refahın ve demokrasinin standartlarının artmasına verdikleri katkı için teşekkür ederek, Başbakanlık yaptığı 12 yıllık sürede de TOBB ile son derece uyumlu, istişareye dayalı, koordineli bir işbirliği gerçekleştirdiğini belirtti ve atılacak her adımda TOBB üyelerinin görüşlerini, tavsiyelerini dinlediğini söyledi. Erdoğan, ayrıca "Allah'a hamdolsun bu uyum, dayanışma Türkiye ekonomisinin 12 yıllık süreçte büyük bir sıçrama yapmasına, özgüven kazanmasına, şaha kalkmasına zemin hazırladı. Özel sektör ile kamunun uyumunun Türkiye'de neleri başarabileceği, Türkiye'yi hangi seviyelere ulaştıracağı bu 12 yıllık süreçte çok net görüldü. İnşallah bu birliktelik, bu dayanışma, aramızdaki bu uyum ve koordinasyon, özellikle de aramızdaki istişare kültürü Cumhurbaşkanlığımız süresince de aynen devam edecek" dedi.