Manisa İli Oda ve Borsaları Turgutlu'da Toplandı!
Manisa İli Oda ve Borsaları Turgutlu'da Toplandı!19 Aralık 2014 Cuma

Manisa Ekonomisi ve özel sektörün kalkınmaya yönelik faaliyet konularından, Manisa’nın eğitim, çevre ve tanıtım konularına kadar pek çok alanda istişare ortamının geliştirilmesi ve tespit edilen sorunlara Manisa için ortak çözümler üretilmesi amacıyla belirli periyotlarla yapılan Manisa İli Oda Borsaları Müşterek İstişare Toplantılarının, 2014 yılı için son buluşması 16.12.2014 Salı günü Turgutlu’da gerçekleştirildi.

Turgutlu Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde, Manisa Merkez ve İlçelerinde yer alan 8 Ticaret ve Sanayi Odası ile 5 Ticaret Borsasının Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterlerin katıldığı Müşterek İstişare Toplantısında bir kez daha Manisa’nın İş dünyası ve tüm Manisalılar adına bir kez daha bilgi alış verişi ve ortak konularda dayanışma örneği sergilendi.

Toplantıya ayrıca “Manisa Güç Birliği Platformu”nun tanıtımı dolayısıyla Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de katıldı.

Toplantıda görüşülenlerin ana hatlarını ise şu konular oluşturdu;

*Manisa Oda ve Borsalarının Akademik Danışmanı ve Celal Bayar Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Tepeci’nin, Üniversite ve İş Dünyası Entegrasyonu ile ilgili sunumu,

*Zafer Kalkınma Ajsnsı Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Buket Turamanların, Ajansın destekleri ve Manisa’nın proje profili konusundaki bilgilendirmesi,

*Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi İzmir Direktörü Arzu Amirak’ın, ABİGEM’in sunduğu danışmanlık hizmetleri hakkındaki sunumu,

*Kredi Garanti Fonu Manisa Müdürü Fahri Gülbudak’ın, KGF’nun çalışmaları ile ilgili verdiği bilgiler ve ihracat odaklı yatırımcılığın arttırılması için talep olduğunda Eximbank’ın da Manisalı İşletmeler ile buluşturulabileceğine yapmış olduğu vurgu,