• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
"OKUL ÜZÜMÜ & AKIL ÜZÜMÜ PROJESİ"NİN KAMUOYU AÇIKLAMASI YAPILDI
02 Şubat 2015 Pazartesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Okul Üzümü Akıl Üzümü’ projesinin Bakanlar Kurulu’nda onaylanacağının müjdesini vermesinin ardından, Manisa Ticaret Borsası’nda basın toplantısı düzenlendi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçire, Üzüm Üreticileri ve misafirlerin katıldığı toplantıda; Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri  ve Disiplin Kurulu Üyeleri hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, “Biz Manisa olarak kuru üzüm üretiminde çok iyi sıradayız. Kuru üzüm üretiminde Türkiye’de birinci, dünyada ise Amerika’dan sonra yer alıyoruz. Bizim tek sıkıntımız, üzüm üretmemize rağmen tüketim yapamamamız. Tonlarca kuru üzüm üretmemize rağmen bir avuç üzüm tüketiyoruz. Bu da üreticiyi zora sokuyor. Bu yüzden, Okul Üzümü Akıl Üzümü projesi, hem üreticiye, hem de çocuklarımıza büyük bir fayda sağlayacaktır.” dedi.

 

ÇOCUKLAR ÜZÜMLE BÜYÜYECEK

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise, hazırladığı slayt gösterimli sunum eşliğinde projeyi tanıtarak, “Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımızın dediği gibi, yılda 280 ila 300 bin ton arası kuru üzüm üretimiyle dünyada birinci sıralardayız. Ancak üzüm tüketiminde ciddi eksikliklerimiz var. Yılda kişi başına kuru üzüm tüketimi 250 gram civarında seyrediyor. Üzüm, sigarayı bırakmakta bile ciddi fayda sağlayan bir gıdamız. Bu yüzden, okul çağındaki çocuklarımıza doğru beslenme alışkanlığı kazandırılması için böyle bir proje ortaya koyduk. Projemize, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından da destek verildi.” diye konuştu.

SINAVLARDA ARTIK ŞEKER DEĞİL ÜZÜM DAĞITILACAK

ÖSYM sınavlarında öğrencilere şeker yerine üzüm dağıtılacağını aktaran Yurttaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Projemizde haftada üç gün her çocuk için 50 gram küçük paket içinde üzüm verilmesi planlanmıştır. Üzüm taşınması, dağıtımı, saklaması kolaydır. Öğrenci bir seferde tüketmek zorunda değildir. Tüketmediği kadarını saklayıp daha sonra da tüketebilir. ÖSYM sınavlarında öğrencilere kalem, silgi ve şeker dağıtımı yapılmaktadır. Şeker yerine doğal ve beyin için hazır enerji olan kuru üzüm verilmesi daha uygundur. Bu yüzden şeker yerine kuru üzüm verilecek. Bu projeyi de en yakın zamanda hayata geçireceğiz. Okullarımızda artık kantinlerde asitli içecekler satılmıyor. Bu iyi bir gelişmedir. Ancak, çocuklarımızın beslenmesi ve enerji ihtiyacının karşılanması için okul kantinlerinde süt, kuru üzüm satışı yapılmalıdır. Üzüm yetiştiricilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

 

 

02.02.2015