• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Akademik Danışmanlık Projesi
Akademik Danışmanlık Projesi15 Şubat 2015 Pazar

TOBB'nin hem yerel kalkınmaya katkı sağlamak hem de Üniversite-İş Dünyası İşbirliğini geliştirmek amacıyla başlattığı 81 İle Akademik Danışman Projesi kapsamında, Manisa İli ve İlçelerindeki Oda ve Borsaların Akademik Danışmanlığı görevini üstlenen Celal Bayar Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Tepeci, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ı ziyaret etti.

Üniversite ve İş Dünyası Entegrasyonunda takip edilecek süreç ve ortak çalışma yöntemleri üzerinde durulan ziyarette, sürekli değişen Dünya’da, kalkınma ve gelişmeye yönelik her faaliyette yeni koşullara daha iyi adapte olmak için Akademisyenlerimizin tecrübelerine ve birikimlerine ihtiyaç bulunduğunu belirten Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ayrıca; “Manisa’da çalışan, dinamik bir yapı var. Ancak bunu daha büyük bir potansiyele dönüştürmek amacıyla birlikte düşüneceğiz, birlikte gelecek adına yeni projelere karar vereceğiz.” dedi.

Manisa İli Oda ve Borsaları Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Tepeci’nin ise Projenin Ankara’daki Akademik Koordinatörlüğü’nü yürüten Türkiye Ekonomi Politikalarını Araştırma Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen Akademik Danışmanlar Strateji Değerlendirme Toplantısında tespit edilen konular hakkında bilgi verdiği görüşmede, Manisa’daki reel durum karşılaştırmaları da yapıldı.

Görüşmede Öne Çıkan Çalışma Konuları ise şunlar oldu:

*Manisa’da Proje Geliştirme ve Hayata Geçirme Sayısının Yükseltilmesi

*Yerel Strateji Geliştirme

*Bilgi Üretme, Paylaşma ve Mesleki Eğitimler

*Girişimcilik

*Kosgeb ve İşkur İşbirlikleri

*Markalaşma ve İhracat

*Kümelenme Analizleri

*İstihdam Projeleri

*Sektörel Sorunlarının ve Çözümlerinin Belirlenmesi