• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
OKULLARDA KURU ÜZÜM DAĞITIMINA BAŞLANDI
OKULLARDA KURU ÜZÜM DAĞITIMINA BAŞLANDI16 Şubat 2015 Pazartesi

“Okul Üzümü Akıl Üzümü” projesinin Bakanlar Kurulu’nda  kabul edilmesinin ardından Kuru Üzüm dağıtımına başlandı.

Manisa Valiliği, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü,Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Ticaret Borsası ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle kuru üzüm talebini arttırmak ve çocukların sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak amacıyla başlatılan "Okul Üzümü" projesi kapsamında, Yunusemre İlçesi Taytanlı İlhan İlköğretim Okulu’nda kuru üzüm dağıtımı yapıldı.

‘Üzüm ye akıllı ol, akıllı ol üzüm ye’ sloganıyla hayata geçirilen projeyle şimdilik 35 okulda, 20 bin adet 50 gr.'lık paketler verilecek.

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Yüksel, okullarda çocukların sağlığına zararlı cips gibi ürünlerin yasaklandığını hatırlatarak, daha sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi için üzüm ve süt dağıttıklarını söyledi.

Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de projenin üzüm üreticisine sağlayacağı desteğe dikkat çekti. Manisa’nın Türkiye’nin kuru üzüm ambarı olduğunu dile getiren Çebi, “Bu projeyle hem üreticilerimiz kazanacak hem de çocuklarımız sağlıklı beslenecek.” dedi.

AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise Başbakan Davutoğlu’nun Manisa il kongresinde bunun müjdesini verdiğini hatırlatarak, “Manisa Türkiye’de, hattâ dünyada kuru üzüm piyasasının lideri durumunda ancak ülkemizde tüketilen kuru üzüm miktarı yıllık 250 gr. Bu bizim için utanılacak bir durumdur. Üzüm, zekayı geliştirir. Üzüm yiyen kişilerin beyin hücreleri daha çok çalışır. Çocuklarımız, okul üzümüyle derslerinde daha başarılı olacaklar.” dedi. 

Projenin Manisa’dan başladığını dile getiren Milletvekili Yurttaş, Türkiye genelindeki okullarda mart ayında dağıtıma başlanacağını açıkladı. Manisa’da ilk etapta Ticaret Borsası ile Ticaretve Sanayi Odası’nın 20 bin paket üzüm desteğiyle 35 okulda 50 gr.'lık üzümlerin dağıtılacağını ifade etti. Vali Erdoğan Bektaş da projenin sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlayacağını, aynı zamanda üzüm üreticisini sevindireceğini söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrencilere üzümleri dağıttı.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise, Türkiye’de üzümün yüzde 95’inin Manisa’da üretildiğini belirterek şunları söyledi: "Fakat kişi başına kuru üzüm tüketimine baktığımız zaman Manisa’da üretilen üzümün Türkiye’de üretim miktarı 250 gram. Bu kadar besin değeri yüksek olan bir ürünün tanıtımında ilkokul öğrencilerimize zihin açıklığı vermesi güç vermesi enerji vermesi adına böyle bir protokol imzaladık. Üzüm tüketiminin ilerleyen zamanlarda Türkiye’de çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Çünkü bu kadar değerli bir ürünün tanıtılmasına hep beraber öncülük edeceğiz.”