• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA İLK MESLEK ÖRGÜTÜ ZİYARETİ MANİSA TİCARET BORSASI?NA YAPILDI
VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA İLK MESLEK ÖRGÜTÜ ZİYARETİ MANİSA TİCARET BORSASI?NA YAPILDI24 Şubat 2015 Salı

Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, bu yıl 26'ıncısı düzenlenen ve 23 Şubat / 11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan çeşitli etkinliklerle organize edilen Vergi Haftası’nın ilk gününde, Manisa Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.   

Sabah 09:00’da Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile başlayan programın devamında, Valilik Makamı, Garnizon Şehitliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretlerini takiben, Manisa’nın önde gelen Meslek Kuruluşlarının ziyaret edilmesi kapsamında gerçekleşen buluşmada, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan’a, Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Mehmet Uslu,  İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Grup Müdürü Tuncay Tekin ve Strateji Grup Müdürü Metin Özdemir de eşlik ettiler.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ın, Meclis Başkanı Ergun Türek ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cahit Yayman ile birlikte ev sahipliği yaptığı ziyarette; Organize edilen etkinlikler ve kurumsal temaslara verilen önem dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanlığı’na teşekkürlerini sunan Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap haftaya ilişkin konuşmasında ise şunları belirtti: “-Vergi; kamu hizmetlerinin karşılanması amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil edilen en sağlıklı kamu geliridir. Bu nedenle; vergi sistemimizin amacının tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlar ile paylaşılması, vergi bilincinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve toplumda vergiye gönüllü uyumun artırılması amacıyla düzenlenen Vergi Haftası etkinlikleri Ülkemizin genel mali yapısının geleceğe daha iyi taşınması için çok önemli.

Bizler de; bunun bilincinde olan ve ödedikleri vergiler ile Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan, topluma sunulan hizmetlerde payı olan Tüm Vergi Mükelleflerimize, mali yapımızın düzeni için yoğun şekilde çalışan tüm Gelir İdaresi Başkanlığı Çalışanlarına, ayrıca tüm ayrıntılarıyla, mali sistem ve mükellefler arasındaki uyumu sağlayan Mali Müşavir ve Muhasebecilerimize teşekkür ediyor,  Manisa Vergi Dairesi Başkanlığımız nezdinde Tüm Vergi Dairesi Çalışanlarımızın ve Vatandaşlarımızın Vergi Haftasını kutluyoruz.


Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan ise konuşmasında, bu haftanın amacının daha iyi aktarılmasına yönelik verilen desteklerden ötürü Manisa Ticaret Borsasına ve Yönetimine teşekkür ederek, “- Vergi bir ödev olmanın yanı sıra aynı zamanda vatandaşlığa esas konularda hak sahibi olma kaynağı. Vergilendirme, bir Ülkeye aidiyet duygusuyla bağlı kişilerin o ülkede söz söyleme hakkına sahip olmalarını muhafaza altına alan bir sistem. Vergi Sistemimiz kamu geliri sağlarken aynı zamanda gelir dağılımının düzenlenmesi, ithalata karşı yerli firmalarımızın korunması gibi çok çeşitli konuda mali politika aracı olarak da kullanılabiliyor. Biz de Kurum olarak bu hafta vesilesiyle vergi bilinci ve kayıt dışılığın azaltılması konularında hassasiyetleri her geçen gün artan Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemize kazandırdıkları için vatandaşlarımıza; düzenlediğimiz etkinliklerle, sosyal ve kültürel anlamda karşılık vermek istiyoruz. Borsamızın da vermek istediğimiz mesajda bize büyük destekleri oluyor. Bu nedenle Manisa Ticaret Borsası Yöneticilerimize ve Borsa Üyesi İşletmelerimize, Ülkemize kazandırdıkları için Kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.