SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ?NÜN MANİSA TİCARET BORSASI ZİYARETİ
SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ?NÜN MANİSA TİCARET BORSASI ZİYARETİ25 Şubat 2015 Çarşamba

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdürü Nesrin Aras, Manisa Ticaret Borsası'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ın, Meclis Başkanı Ergun Türek ve Meclis Başkan Vekili Ali Yılmaz ile birlikte ev sahipliği yaptığı ziyarette, Kurumlar arası işbirliğine dayalı konuların görüşülmesinin yanı sıra, Sosyal Güvenlik Sistemindeki güncel uygulamalar ile çalışanlar ve işverenler yönünden uygulamada karşılaşılan zorluklar ile ilgili fikir alış verişinde de bulunuldu.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, yapılan görüşmede ayrıca şunları belirtti:

“-Sağlıklı işleyen bir Sosyal Güvenlik Sistemi, Vatandaşlarımızı daha iyi standartlara sahip bir geleceğe taşıyacak en önemli unsurlardan bir tanesi. İl Müdürlüğümüzün de daha iyi bir Sosyal Güvenlik Sistemi için değişim ve dönüşüm çalışmalarını ayrı bir titizlikle sürdürdüğünü biliyoruz. Manisa Ticaret Borsası olarak bizlerin de; ortak konularda işbirliği prensibiyle, *Kayıt dışı istihdam konusunda hassasiyetin arttırılması, *Sosyal Güvenlik Bilincinin gelişmesi, *Mevzuatın gerektirdiği uygulamalara uyumun artırılması gibi gerekli görülen her konuda desteği, çözümlere ortak olunması amacıyla sahadan aldığımız geribildirimler doğrultusunda hem çalışanlarımızın hem de işletmelerimizin yaşadıkları sorunların da aktarılması ile birlikte her zaman devam edecek.

Bu vesileyle bir kez daha; sektörel çeşitliliği, iş yoğunluğu ve yüksek istihdam oranı dolayısıyla sosyal güvenlik alanında hassasiyet gerektiren Manisa için sunulan hizmetler dolayısıyla Müdürlüğümüz nezdinde Tüm Kurum Mensuplarına, ve ayrıca sistemin geliştirilmesine katkısı olan Tüm İşveren ve Çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nesrin Aras ise SGK'nın faaliyetleri ve ilerleyen dönemlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdiği ziyarette ayrıca; Hem çalışanların, hem işverenlerin görüş ve önerilerini de dikkate alarak adil, kolay erişilebilir, mali açıdan sürdürülebilir ve çağdaş standartlarda bir Sosyal Güvenlik Sistemi ile arzu edilen sonuçların elde edilebilmesi için yoğun bir şekilde çalışıldığını, Yönetim Kadroları ve Tüm Birim Mensupları ile birlikte Kurumun, toplumsal kaynakların verimli kullanılmasını ve Sosyal Güvenlik Sistemimizin sağlıklı bir şekilde işlemesini esas almaya devam edeceğini, bunun için de herkesin üzerine düşen görevler bulunduğunu belirterek, bu noktada görüş ve destekleriyle işbirliğine her zaman açık olan Manisa Ticaret Borsası’na teşekkür etti.