• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa Ticaret Borsası, Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesini ziyaret etti.
Manisa Ticaret Borsası, Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesini ziyaret etti.27 Şubat 2015 Cuma

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hekimci, Meclis Başkan Vekili Taner Özalp, Meclis Üyeleri Murat Büyükşahin ve Hüseyin Şenay ile birlikte Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül’ün de Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Müdürü Turan Yılmazer ile birlikte ev sahipliği yaptığı ziyarette, Okul Yönetimi, Öğretmenler, Okul Aile Birliği ve Öğrenciler ile Okulun genel durumu, sürekli artan başarı grafiği ve ihtiyaçları üzerinde görüşüldü.

Yapılan görüşmelerde; Ticaret Borsası, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Okul Yönetimi ve Okul Aile Birliği ile koordineli şekilde yürütülen çalışmalarla donanım eksiği bulunmayan Okulun, artan öğrenci sayısı dolayısıyla, ders saatleri dışındaki sosyal zamanların daha iyi standartlarda geçirilmesini sağlayacak fiziki eklemelere ihtiyacının olduğu tespit edildi. Bu tespit doğrultusunda da ilk etapta Ticaret Borsasının öğrenciler için yeni bir kantin binası yaptıracağı, fiziki iyileştirme çalışmalarının bahçe peyzajı ve spor alanlarının düzenlenmesi ile devam edeceği ve ilerleyen süreçte ise Ticaret Borsası tarafından ek bina yaptırılabileceği belirtildi.

Ziyaretin ikinci amacı ise Ticaret Borsası’nın her yıl belirli aralıklarla Anadolu Lisesi Öğrencilerine yapmış olduğu üzüm dağıtımlarının, bir yenisinin daha yapılmasıydı. Bu kapsamda Manisa Ticaret Borsası Yönetimi, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ile birlikte sınıfları ziyaret ederek Öğrencilere “Çekirdeksiz Kuru Üzüm” dağıttı.

Dağıtım etkinliğinde, Öğrencilere kuru üzüm tüketiminin insan sağlığına ve zihinsel aktivitelerine olan faydalarını anlatan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Öğrencilere hitaben ayrıca şunları belirtti:

 “-Kuru Üzüm tüketimi her yaş evresinde olduğu gibi lise çağında da çok faydalı ve önemli. Bizler de bu nedenle belirli aralıklarla bunu Gençlerimize hatırlatmayı görev biliyoruz. Çünkü Sizleri seviyor,  geleceğimizin sağlıklı ve başarılı bireyleri olmanızı her şeyden çok önemsiyoruz. Bunun karşılığında da Sizlerden şunu istiyoruz; Kendiniz, Aileniz ve Ülkeniz için doğru alışkanlıklar edinin. Sağlıklı ve başarılı olmak için gayret edin. Doğruları öğrenin, paylaşın ve örnek olun. Çünkü çok daha iyi seviyelere ulaşmasını arzu ettiğimiz Ülkemizin ve Milletimizin geleceği Sizlersiniz! Allah hepinize zihin açıklığı versin, Kuru Üzüm yemeyi de ihmal etmeyin!”

Manisa Ticaret Borsasının eğitim destekleri kapsamında sağladığı kaynakla yaptırılan ve 2010 Yılı Aralık ayında öğrencilerine kapılarını açan okulun geçen süre zarfında öğrenci sayısı 500’ü geçmiş bulunuyor.  Güzelyurt Mahallesindeki bulunduğu konum ve eğitim kalitesiyle, her eğitim-öğretim sezonunda Velilerin ve Başarılı Öğrencilerin Okulu tercih oranı da artış gösteriyor.