• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSASI YÖNETİMİ TOBB SEMİNERLERİNDE KAMPA GİREREK BİLGİLERİNİ GÜNCELLEDİ!
MANİSA TİCARET BORSASI YÖNETİMİ TOBB SEMİNERLERİNDE KAMPA GİREREK BİLGİLERİNİ GÜNCELLEDİ!16 Mart 2015 Pazartesi

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, değişen ve gelişen şartlara göre bilgilerini güncellemek, edinilen bilgiyi Manisa’daki gelişme ve hizmetlere uyarlamak ve ayrıca Manisa Ticaret Borsası’ nın hizmetlerini her zaman daha iyi standartlarda hayata geçirme prensibini sürdürülebilir kılmak üzere; 13-15 Mart tarihlerinde Ankara’da bir dizi bilgilendirme seminerine ve eğitime katıldılar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Ankara’daki Merkezinde ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde, TOBB Eğitim ve Kalite Müdürlüğü’nün organizasyonunda ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle, toplam 3 günde gerçekleştirilen seminerlerde; *TOBB'un Kurumsal Yapısı, *TOBB'un İştirakleri, *Türkiye Ekonomisindeki Dönüşüm, *TEPAV-Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın Çalışmaları, *Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Sistemi, *Ekonomi Uygulamalarının En Önemli Araçlarından Olan Döviz Kurları-Faiz ve Borsacılık konularında iktisadi bilgiler, *İhraccatta 5N1K ve *Ayrıca ekonomi aktörlerine yönelik pek çok kişisel gelişim konusunda, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Akademisyenleri tarafından akademik çerçevede sunumlar yapıldı.

Toplantıların son gününde Meclis Üyeleri ile bir araya gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Oda/Borsa Meclis Üyelerinin, temsil ettikleri Şehir ve Bölgelerin ekonomik ve toplumsal kalkınma alanındaki kanaat önderi durumunda olduklarını ifade ettiği hitabında ayrıca şunları belirtti:

“-Daha iyi hizmetler üretmek için bilgi edinmenin ve bunu paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu, Meclis Üyelerimiz bu programa katılımlarıyla gösterdiler. Ben de kendilerini Şehirleri için daha çok proje üretmeye davet ediyorum. Çünkü; artık Dünyada Ülkeler değil, Şehirler yarışıyor. Yatırımlar da artık Ülkelere göre değil, Şehirlere göre yapılıyor. Bu noktada da ‘ortak akıl’ kavramı ve bilgi paylaşımı ön plana çıkıyor.

Manisa Ticaret Borsası Yönetiminin, Meclis Başkanı Ergun Türek ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte Tüm Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile tam kadro katıldığı programla ilgili Başkan Sadık Özkasap ise şunları belirtti.

“-Son iki yılda, Kalite Yönetimi ve Akreditasyon Sistemimizle sürekli gelişime odaklanan Yönetim anlayışımızda; Borsamızın Asli Hizmetleri, İnsan Kaynaklarımız ve Şehrimize Faydalı Sonuçlar Getirecek Faaliyetler ekseninde başlattığımız çalışmalarımıza ek olarak; Türk Özel Sektörünün en büyük ve gelişmiş çatı kuruluşu olan, bağlı bulunduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncü ve ileriyi gören çalışmalarına da iştirak ediyoruz. Burada hem akademik hem de pratik anlamda çok iyi hazırlanmış bir içerikle, Manisa ekonomisi ve kalkınması için üstlenmiş olduğumuz misyonda, çok faydalı olacak ve çalışmalarımızla Manisa’ya taşıyabileceğımız bir programa katılmış olduk. Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

 

 

 

 

 

15.03.2015