• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Başkanımız Sadık Özkasap, Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı Denetim Kurulu Üyeliğine Getirildi.
Başkanımız Sadık Özkasap, Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı Denetim Kurulu Üyeliğine Getirildi.23 Mart 2015 Pazartesi

Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı yeni yönetim kurulu, 19 Mart 2015 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında gerçekleştirilen seçimle belirlendi.

Genel kurulda yapılan seçim sonucunda Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfının yeni başkanı eski Çevre Bakanı Rıza AKÇALI oldu. Yönetim kurulu üyeliklerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi AÇIKDİL, Tezcan ÖDEMİŞ, Prof. Dr. Ramazan GÖKBUNAR ve Doç. Dr. Ahmet ATAÇ; Denetim Kuruluna ise Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık ÖZKASAP ve Prof. Dr. Mehmet Ali YURDUSEV getirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ, Celal Bayar Üniversitesi'nin 1992 yılında kurulmasının hemen akabinde Üniversite Vakfının kuruluşunun da gerçekleştiğini belirterek, "Üniversitemiz beraber kurulduğu üniversitelerle birlikte, elbette belli bir ilerleme ve gelişme kaydetti. Ancak, aynı yıl kurulduğumuz üniversitelerle üniversitemizi kıyasladığımızda, özellikle fiziki anlamda istediğimiz noktada olamadığımızı görüyoruz. Bu durumun hem üniversitemizle hem de şehirle ilgili nedenleri var. Celal Bayar Üniversitesi'nin Manisa ile buluşması vakıf üzerinden gerçekleşecek. Biz bunu tam olarak sağlayabildik mi diye soracak olursak, ne yazık ki olumlu cevap veremeyiz" diye konuştu.

Vakıf Başkanı Zafer ÜNAL, yaptıkları çalışmaları özetleyerek; özellikle öğrencilere düzenli olarak burs verilmesi noktasında başarılı olduklarını dile getirdi.

Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ seçim sonucunda yaptığı konuşmada, " Seçimin hayırlı olmasını diliyor; herkesin Üniversite Vakfına katkıda bulunmasını rica ediyorum.Görebildiğimiz kadarıyla toplantıya Manisa'nın her kesiminden katılım var. Güzel bir ortam ve beraberlik oluşmuş. İnşallah bundan sonra daha da güzel şeyler yapılır.

Yeni Vakıf Başkanı Rıza AKÇALI ise, "Valiliğimiz, Belediyelerimiz, Rektörlüğümüz ve sivil toplum kuruluşlarımızın katkıları ile bu görevi yerine getireceğiz. Vakfımızı hep birlikte ileriye taşıyacağız. Temel sorun, üniversite Manisa buluşmasıdır. Bugüne kadar bu başarılamamıştır. Her iki taraf da kendinde hata aramalıdır. Üniversitemiz ve Manisa'mız için hayırlı olsun" dedi.