• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA CBÜ REKTÖRÜ PROF.DR. AHMET KEMAL ÇELEBİ MANİSA TİCARET BORSASI?NI İADE-İ ZİYARETTE BULUNDU
MANİSA CBÜ REKTÖRÜ PROF.DR. AHMET KEMAL ÇELEBİ  MANİSA TİCARET BORSASI?NI İADE-İ ZİYARETTE BULUNDU06 Nisan 2015 Pazartesi

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte Meclis Başkanı Ergun Türek ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cahit Yayman’ın da ev sahipliği yaptığı ziyarette Rektör Çelebi; Manisa Ticaret Borsası’nın Üniversitelerine göstermiş olduğu ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti belirterek, özellikle Akademik Danışmanlık Projesi ve Defam (Deneysel Fen Bilimleri Uygulama Merkezi) ile Gıda Sanayi Arasında Köprü Kurma Projesi gibi çalışmalarla, Üniversite ile Toplum ve İş Dünyasının birbirleriyle Entegrasyonuna, Manisa Ticaret Borsası tarafından sağlanan destekler için teşekkür etti.

 

Ziyaret dolayısıyla duydukları memnuniyeti belirten Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise, görüşmedeki konuşmalarında ayrıca şunları belirtti:

“- Manisa; Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin tarihi ve kültürel dokusu en zengin olan İllerinden birisi. Tarım ve sanayi alanındaki potansiyeli ve sürekli gelişen insan faktörüyle de Manisa hemen hemen her konuda Ülkemiz adına çok önemli bir üretim merkezi.

Son 20 yıldır ise Üniversitemizin ve değerli Hocalarımızın çalışmaları sayesinde Manisa aynı zamanda, Gençlerimizi, bilgi donanımı yüksek, meslek sahibi kişiler olarak Ülkemize kazandıran bir Üniversite Şehri. Bu özelliğinin gelişmesi ve Gençlerimizin Manisa ile entegrasyonunun güçlendirilmesi amacıyla kurulmuş olan Manisa CBÜ Yüksek Öğrenim Vakfı’nın yapılan son Genel Kurulunda, Borsamızı temsilen Şahsımın Denetim Kurulu Üyeliğine layık görülmesi de Borsamız açısından, Üniversitemizin Manisamız için önemini bir kat daha anlamlı kılıyor.

Şunu biliyoruz ki; Üniversitemiz, eksikliği fark edilen ve süratle geliştirilmeye başlanan entegrasyonun da etkisiyle, önümüzdeki yıllarda da tüm Kurum ve Kuruluşlarımıza verdiği Akademik Destekle ve Ortak Proje Fikirleriyle, her alanda gücümüze güç katmaya artan bir ivmeyle devam edecektir.

Bizler de Manisa’mızın ve Ülkemizin her alanda gelişmesi adına, Rektörlüğümüzün sürdürdüğü çalışmalar için teşekkürlerimizi sunuyor ve başarılar diliyoruz. Borsamızla işbirliğini gerektiren çalışmalarda Üniversitemizle birlikte olmaktan her zaman mutluluk duyacağımızın bilinmesini istiyoruz”.

Her iki Kurumun güncel çalışmaları ile ilerleyen süreçte işbirliğinin artırılabileceği konuların da görüşüldüğü ziyarette, Rektör Ahmet Kemal Çelebi ise şunları belirtti:

“-Sivil toplum örgütlerindeki çalışma heyecanı, toplumun hizmetine kendilerini adamaları, Manisa ve Ülke geleceği açısından büyük önem taşıyor. Üniversite olarak bizimde üzerimize ne düşüyorsa bunu hakkıyla yerine getirme çabası içinde olacağız. Sizler için Üniversitemizin yapacağı çok şey olduğunu düşünüyoruz. Bu sorumluluğunun farkındayız. Hep birlikte el ele güzel çalışmaların yapılabileceğini düşünüyorum. C.B.Ü olarak Manisa ve Manisa’daki tüm Kurumlarla bütünleşme çabalarımız devam edecek.”