• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Akhisar?da Toplandı
Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Akhisar?da Toplandı09 Haziran 2015 Salı

Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Aylık Olağan Toplantısını Akhisar’da gerçekleştirdi. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Akhisar Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil de katıldılar.

Kurulun yaptığı çalışmalar ve uygulanması düşünülen projelerin değerlendirildiği Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Levent Akçalı; Manisa İş Dünyasını temsil eden Kurum Yöneticileriyle, Genç Nesil İş Adamlarının bir araya gelmesiyle, Manisa Ekonomisinin gelişmesine yönelik istişare ortamı ve tecrübe paylaşımlarının amaçlandığı toplantıya katılımları ve destekleri dolayısıyla Oda ve Borsa Başkanları ile Kurul Üyelerine teşekkür etti.

Toplantıda Genç Girişimcilere hitaben konuşan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise şunları belirtti:

“-Sizleri çok iyi tanıyorum, çünkü iki dönem önce Sizlerle birlikte bu görevi en iyi şekilde icra etmeye çalıştık. İşletme, girişim ve yatırım konularında kendi iş alanımda ben de, TOBB çatısı altındaki Genç Girişimcilik faaliyetlerinin çok faydalarını gördüm. Yeni bir iş ve istihdam alanı üretmek gerçekten çok zor. Ama özgüven, araştırmacılık ve iyi bir risk yönetimi ile birlikte Manisa ve Ülkemiz adına mutlaka girişimde bulunulması gerekiyor. Konserve sektörüne girdiğim zaman anladım ki üretmek tek başına yetmiyor. Yatırım, standart oluşturma ve pazarlama üçlüsünü çok iyi dengelemek gerekiyor. Bu dengenin dayanak noktalarını da girişimciliğin temel prensipleri ve markalaşma oluşturuyor. Bir diğer husus da sektörel birlik ve istişare ortamının oluşturulması. Denizli, Kayseri, Gaziantep bunu başarmış durumda. İnsanlar bir araya gelip sektörlerinin gidişatını konuşabiliyorlar. İlçelerimizle birlikte Manisa’da ise bu konuda eksiklerimiz var.  Örneğin Manisalılar olarak ürettiğimiz ürünlerin fiyatını biz belirleyemiyoruz. Yurt Dışından gelen alıcılar 4-5 firmamıza uğruyor ve bizim malımızın fiyatını belirliyorlar. Peki birincil üreticilerimizinki de dahil, bizim maliyetlerimiz, bizim kazançlarımız, olması gerekene göre nerede? Bunları çıkarmak ve ticaret zor hale geliyor. Ülkemizin döviz kazancına ekleyemediğimiz katma değer de cabası oluyor. Bunu aşmak için de mutlaka istişare yapmamız ve yeni bir sinerji üretmemiz gerekiyor ki beraberlik içinde tüm Manisalılar adına faydalı olacak yeni işlere adım atalım.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil de deneyimlerini Genç Girişimciler ile şu şekilde paylaştı:

“-Hayatın her alanında olduğu gibi iktisadi girişim ve yatırımlarınızda da ilk önce yapacağınız işe inanmanız lazım. İnanırsanız, iyi tespitler yapar ve işte istikrarı sağlarsanız sonucu alırsınız. Ticaretin başlangıcı dürüstlüktür. Dürüstlüğü yanınıza alıp, size karşı duyulacak güvenle birlikte sürekli öğrenip, standartlarınızı her zaman gelişime açık tutarsanız girişimlerinizde başarıyı mutlaka yakalarsınız.