• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSASI ANADOLU LİSESİ 2NCİ DÖNEM MEZUNLARINI YAPILAN COŞKULU TÖRENLE UĞURLADI
MANİSA TİCARET BORSASI ANADOLU LİSESİ 2NCİ DÖNEM MEZUNLARINI YAPILAN COŞKULU TÖRENLE UĞURLADI11 Haziran 2015 Perşembe

Ticaret Borsası Başkanı Sadık ÖZKASAP, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa OKUR ile Metin ÇENGEL,  Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Aile Birliği Başkanı ve Üyeleri ile Velilerin katıldığı Törende;  Öğrencilerin,  Öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları program çerçevesinde Tüm Katılımcılar, gurur, umut ve duygu dolu anlar yaşadılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından;  Okul Müdürü Turan YILMAZER, Okul Aile Birliği Başkanı Kadriye ORDUHAN, Okul Birincisi Elif KAYA’nın ve Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık ÖZKASAP’ın konuşmaları, Bayrak Flama Devir Teslim Töreni,  Diploma Töreni, Mezuniyet Kütüğüne Okul Birincisinin Adının Çakılması, Kep Atma seremonisi ile gerçekleştirilen Tören sonunda, Mezun olan 132 Öğrenci başarılarının devam etmesi temennileriyle, hayatlarının önemli bir dönüm noktasından geleceklerine uğurlandı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Turan Yılmazer Şunları belirtti:

Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesinden yarınların güçlü ve büyük Türkiye’ sini gerçekleştirecek, 132 öğrencisini mezun ediyoruz. Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna gecede bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum.

Bu gecenin haklı gururunu yaşayan kalpleri heyecanla çarpan siz Velilerimizi,Öğrencilerimizi ve Yakınlarını tebrik ediyorum.Değerli Velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün Öğretmenlerim ve Personelim ile hizmet ederek onların kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü,  yaşamı seven yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyoruz.

Sevgili gençler, Sizden sahip olmanızı istediğim üç şey 1- sağlığınız 2- mutluluğunuz,3-ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı diliyorum.Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum.

Bu gece ayrıca, böyle bir okulu bizlere kazandırdıkları ve sürekli olarak okulumuza desteklerini sürdüren Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerine de teşekkür ediyorum.

Desteklerinden dolayı kendisine plaket takdim edilen Ticaret Borsası Başkanı Sadık ÖZKASAP ise Tören konuşmasında Gençlere hitaben şunları söyledi:

Yoğun bir maratonun finalinde, Başarılarınızla hak ettiğiniz, bu güzel mezuniyet töreninde Sizleri yürekten tebrik ediyorum. Çok yakında gireceğiniz üniversite sınavlarında da başarılarınızın devam edeceğine inanıyor, bu sınavların Üniversite kayıtlarınız öncesinde anılarınızdaki yerini tatlı bir yorgunluk olarak almasını temenni ediyorum.

Her insanın doğruları ve hayata bakış açısı farklılıklar gösterir. Ama her şey önce farkındalıkla başlar. Elbette sizler genç ve pırıl pırıl zihinlerinizle Hayatın akışındaki çoğu meseleye hakimsiniz. Almış olduğunuz eğitimle de donanım sahibi bireylersiniz. Ancak ben yine de Sizleri çok seven ve önemseyen bir büyüğünüz,  bir abiniz olarak, Sizleri bir yandan tebrik ederken bir yandan da geleceğiniz adına bazı tavsiye ve hatırlatmalarda bulunmak istiyorum

Biliyorsunuz ağaç yaşken eğilir ve Sizler de bu döneminizde Manisa’nın  en iyi eğitim kurumlarından birinde geleceğiniz için hazırlık yaptınız. İş hayatına baktığımızda karşılaştığımız kişilerin üniversite ve geçmiş iş deneyimleri tabi ki bize bir şeyler anlatıyor. Ama ne zamandan beri kendilerini donattıkları ve ne zamandan beri gelişime açık oldukları bakımından; Hangi liseden mezun oldukları onların kişiliği, donanımları ve medeni seviyeleri hakkında çok daha fazla ipucu veriyor. Sizler de lisenizde çok iyi bir eğitim aldınız. Bu avantajı bundan sonraki süreçte böyle devam ettirmek de artık tamamen sizin elinizde.  

Hayatta dengeleri iyi kurmak çok önemli.  Kendiniz ve sevdikleriniz için daha iyi yaşam standartlarına sahip olmak. Ülkemizin ve milletimizin geleceği adına Toplumun sizlerden beklentileri. Sizin tercihleriniz. Zaman yönetimi. Hayatın diğer güzellikleri. Hepsi, bir kısmı ya da hiçbiri. İşte bu noktada iş size düşüyor,Mezuniyetinizi bir kez daha kutluyor, Bundan sonraki yaşamınızda, her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum

Programda başarılı olan öğrencilere Manisa Ticaret Borsası tarafından çeşitli hediyeler verildi. Okul aile birliği de okula katkı ve desteklerinden dolayı Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık ÖZKASAP’a  plaket verdi.