• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Akhisar ve Soma'da Manevi Gece
Akhisar ve Soma'da Manevi Gece15 Temmuz 2015 Çarşamba

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile birlikte, Kadir Gecesi’nin maneviyatıyla Akhisar ve Soma’da düzenlenen bir dizi programın konuğu oldu.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Bilgin ve Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Erdal Hekimci’nin de katıldığı programların ilki Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen İftar Yemeği oldu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa İl ve İlçelerinin Oda ve Borsa Yönetimleri, Soma ve Gölmarmara’da hayatını kaybeden İşçilerin Aileleri ile birlikte çok sayıda davetlinin bulunduğu İftarda, birlik beraberlik, refah ve huzur için dualar edildi.

İftar Programında, rahmet ve berekete kavuşabilmek için birlik ve beraberliğin önemi üzerinde duran Hisarcıklıoğlu ayrıca şunları belirtti: “Allah Ülkemizin birlik ve beraberliğini hiçbir zaman bozmasın. Refahın, bereketin anahtarı beraberliğimizdir. İnşallah rahmet ve bereket kapılarının açıldığı Kadir Gecesi’nde hepimizin duaları kabul olur. Günahlarımız af olur”

Teravih Namazı’nın Akhisar’daki Hilaliye Külliyesi'nde kılınmasının ardından,  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Türk-İş Başkanı Atalay ile birlikte Soma’ya geçen heyet, burada Maden Şehitliği’ni ziyaret ederek, Maden Şehitleri için de dualar okudu.

Program ile ilgili olarak Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da şunları belirtti:

“-Manisa’da destek verdiğimiz ve Valiliğimiz tarafından organize edilen iftar programlarında, Vatandaşlarımızla sürekli iç içe olarak tüm güzelliklerini yaşamaya ve yaşatmaya gayret ettiğimiz Mübarek Ramazan Ayı’nın sonuna doğru,  Soma Şehitlerimizin ve Gölmarmara’da hayatını kaybeden Tarım İşçilerimizin Aileleri ile birlikte olmak ve Kadir Gecesini onlarla birlikte bir kez daha idrak etmek, manevi boyutu yüksek ve duygu dolu anlar yaşamamıza vesile oldu. Akhisar ve Soma’mızın Oda ve Borsa Başkanlarına bu ortamı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum.

Aynı zamanda TOBB Başkanlığımız ile Manisa İş Dünyasını bir araya getiren bu gecede elbette, Manisa’mızdaki güncel ekonomik durum ve temsil ettiğimiz sektörlerin sorunları da akla gelmiyor değil. Ancak; Misafirlerimizi, Kadir Gecesi’nin manevi duygularından alıkoymamak için hazırladığımız dosyaları TOBB Başkanlığımıza, Ramazan Bayramından sonra yazılı ve sözlü olarak aktarmayı daha doğru bulduk.  

Bu vesileyle, bir kez daha tüm Vatandaşlarımızın Kadir Gecesini tebrik ediyor ve yaklaşan Ramazan Bayramını şimdiden kutluyor, tüm dua ve ibadetlerinin kabul olmasını diliyorum.”