• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
VALİ BEKTAŞ RESMİ HEYETLE BİRLİKTE BAYRAM ÖNCESİ CANLI HAYVAN BORSASI'NI İNCELEDİ
VALİ BEKTAŞ RESMİ HEYETLE BİRLİKTE BAYRAM ÖNCESİ CANLI HAYVAN BORSASI'NI İNCELEDİ16 Eylül 2015 Çarşamba

Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ; Şehzadeler Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan ÇEBİ, Şehzadeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ferhat BOZKAYA, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa KAÇİRE, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk TANIK, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Uğur Özgür İNCİ’nin  de bulunduğu resmi heyetle birlikte Manisa Ticaret Borsası'na bağlı Canlı Hayvan Borsası’nda inceleme ziyaretinde bulundu. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık ÖZKASAP, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Erdal HEKİMCİ, Meclis Başkan Yardımcısı Taner ÖZALP, Disiplin Kurulu Üyesi Levent ÖRÜLÜER tarafından Canlı Hayvan Borsası’nda karşılanan Vali Bektaş ve beraberindeki Protokol, tesisin geneli ve işleyiş hakkında incelemede bulunarak ayrıca kurbanlık hayvanların yer aldığı padoklarda vatandaşlar ve kurbanlık satıcıları ile görüştüler.

Tesisin gezilmesinin ardından bir açıklama yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık ÖZKASAP,Bizim buradaki en büyük amaçlarımızdan bir tanesi, gerek Manisalı vatandaşlarımız gerekse dışarıdan gelen misafirlerimize en iyi şartlarda Kurban Pazarı ve işleyiş düzeni sunmak. Burada hayvan ve sürü sahiplerine de daha iyi bir pazar ortamı sunmak için altyapı iyileştirmeleri dahil her türlü mücadeleyi veriyoruz. Şuana kadar hayvan satışlarından, hayvan satıcıları memnun. Arife günü ve yaklaşan günlerde işlemler daha da yoğunlaşacaktır. Bu vesileyle Kurban Pazarı faaliyetlerinin başlaması öncesinde ve devamında, kanalizasyon sisteminin iyileştirilmesi, ilaçlama, çevre düzeni, temizlik ve zabıta hizmetlerinde bize önemli destekler veren Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve Şehzadeler Belediye Başkanlığımıza ve ayrıca her zaman teknik destek aldığımız İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Borsaya gelen hayvanların hepsinin sağlıklı ve küpeli olduğuna dikkati çeken; küpesiz hayvanlar konusunda vatandaşları uyaran Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de “Hayvanda bir rahatsızlık gördükleri zaman, Borsa’nın veterinerine başvurmaları gerekmektedir. Asla küpesi olmayan hayvanları satın almasınlar. Bayram gününe kadar Borsa’da denetimlerimiz sürecek” diye konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş da “Hayvan pazarımızı ziyaret ettik. Dışardan gelen hayvan satıcıları var, kendi yerli üreticilerimiz var. Onları dinledik, ciddi anlamda bir şikayet gözükmüyor, her şey yerli yerinde. Kurban bayramına daha 10 gün kalmasına rağmen hayvan alım satımı devam ediyor. Manisa’da ciddi bir hayvan varlığımız var. Hayvan pazarları çok önemli, buralarda Ticaret Borsamızın titizlikle çalıştığını gördük. Titizlenmek de gerekli, çünkü satıcıların, alıcıların rahat şartlarda alışverişi tamamlamaları lazım. Bunun yöremize çok çeşitli faydaları var. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen, kurban nakilleri, hayvan nakilleri devam ediyor, alım satımı devam ediyor, bir şekilde hayatın akışına bizim de kendimizi uydurmamız lazım. Pazarın kendi bekçileri de var, gördüğümüz kadarıyla güvenli bir ortam” şeklinde konuştu.

 

16.09.2015