MANİSA?nın MARKA ÜRÜN ve DEĞERLERİ ANTALYA YÖREX FUARINDA TANITILIYOR
MANİSA?nın MARKA ÜRÜN ve DEĞERLERİ ANTALYA YÖREX FUARINDA TANITILIYOR09 Ekim 2015 Cuma
Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Üyelerini temsilen katıldığı, YÖREX - Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center’da başladı. Bu yıl altıncısı düzenlenen fuarda, Türkiye’nin her yöresinden kültürel ve ticari değer kazanmış ürünler 07-11 Ekim tarihleri arasında yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturulacak.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa Başkanları, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı ile iş dünyasından pek çok sektör temsilcisinin katılımıyla ve “Sizin Oraların Nesi Meşhur?” sloganıyla 07 Ekim Çarşamba günü Açılış Töreni yapılan Fuarda; 68 İlden 101 Oda ve Borsa, 11 Kalkınma Ajansı, 52 Kurum ve 224 Üretici Firma olmak üzere toplam 388 katılımcının oluşturduğu 158 stantta yüzlerce ürün ziyaretçilere sunulacak.

Manisa’nın ticari ve sanayi alanındaki potansiyeli, ticari markaları ile birlikte tarihi ve kültürel ortak değerlerinin de daha geniş çerçevede tanınmasına katkı sağlanması fikriyle, Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında oluşturulan Manisa Standı ise fuarın ilk gününden itibaren yoğun ilgi görmeye başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da ziyarette bulunduğu Manisa Standında, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Başkan Yardımcıları Cahit Yayman ve Mahmut Bilgin, Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hekimci, Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Kandemir ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Tunç Çalışkan’ın ev sahipliğinde; TOBB Başkanı ve beraberindeki Heyete sultani üzüm, zeytin, zeytinyağı, yumurta, beyaz et, konserve, bitkisel yağ gibi tarıma dayalı sanayi ürünleri ile gıda dışı diğer sanayi sektörlerinden Manisalı İşletmelerin marka ürünleri ve çalışmaları hakkında bilgi verildi. Başkan Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki Protokol Heyeti de Manisa’nın kalite odaklı ve vizyon sahibi marka ürünlerinin fuarda yer almasından duydukları memnuniyeti belirttiler.

Fuar süresince; Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin sağlamış olduğu sanat ve kültür eserleri  ile  Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’nin sağladığı Mesir Macunu ürünleri vasıtasıyla Manisa’nın tarihi ve kültürel değerleri de tanıtılmış olacak.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil ise fuar ile ilgili yapmış oldukları ortak açıklamada şunları belirttiler:

“Manisa’nın Oda ve Borsası olarak; Manisa’nın gelecekte de sektörel çeşitliliği yüksek bir üretim merkezi olma özelliğini geliştirerek koruması,  yerel ekonomimizin, ihracatımızın ve meslekî faaliyetlerimizin sürekli değişen dünya şartlarına göre etkinliğini devam ettirmesi gibi esaslarla, Fuarları daha çok kalkınmak için meslekî deneyim alış verişi ve bunlara dair dayanışmanın güçlendirilmesi için önemli platformlardan birisi olarak görüyoruz.

Bu temel yaklaşımla, Oda ve Borsa olarak Yöresel Ürünler Fuarı’nda tüm Manisa adına yerimizi alırken; Üretmeyi Milli Görev bilen Üye İşletmelerimizin Manisa ve Ülke Ekonomisi’ne kazandırdığı marka ürünlerin ve Manisa’nın Kültürel Sembollerini yaşatan Kurum ve Derneklerimizin faaliyetlerinin, İç ve Dış Piyasada daha geniş bir çevrede tanınmasına, ticari değerlerinin desteklenmesine ve pazarlama sahasının genişlemesine de katkı sağlanmayı amaçlanmış bulunuyoruz.”