• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BÜLENT KOŞMAZ FEN LİSESİ?nde SON AŞAMAYA GELİNDİ
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BÜLENT KOŞMAZ FEN LİSESİ?nde SON AŞAMAYA GELİNDİ16 Ekim 2015 Cuma
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Muradiye’de yapımı tamamlanmak üzere olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bülent Koşmaz Fen Lisesi’nde incelemelerde bulunarak, projenin son durumu hakkında bilgiler aldı.
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adına okulun inşaat ve proje koordinatörlüğünü yapan İnşaat Mühendisi Ali Naki Dedeoğlu’nun vermiş olduğu bilgilerle gerçekleştirilen incelemede, 22 Ekim 2015 tarihinde TOBB İnşaat ve Emlak İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak olan teslim alma denetimi öncesinde;
 
*Denetime esas kriterler hakkındaki son durum ve
 
*Okulun 2015-2016 Eğitim Öğretim Sezonu’nun 2. Döneminde kapılarını Öğrencilerine açması için planlanan peyzaj ve çevre düzeni sürecinde ilgili Yerel Yönetimlerle işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek hususlarda gelinen aşama değerlendirildi.
 
 
 
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, yapmış olduğu inceleme sonunda, Okul ve çalışmalarda gelinen aşama hakkında şunları belirtti:
 
“- İnşaat ve iç mimari süreci tamamlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bülent Koşmaz Fen Lisesi yapımında, teknik donanım ve çevre düzenlemesi aşamasına gelinmiş durumda. Projeyi protokol aşamasından itibaren takip ediyoruz ve şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki çok kısa bir süre içerisinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin önemli ölçüdeki finansman desteği ve teknik birimlerinin titiz çalışmalarıyla Manisa’mıza Türkiye Standartlarının üzerinde bir okul kazandırılmış olacak. Dersliklerin bulunduğu Ana Binada; fizik, kimya, bilgisayar ve yabancı dil laboratuvarları, kütüphane, rehberlik birimi, müzik sınıfı ve stüdyosu, sosyal ve sanatsal bölümler ve seminer salonu tüm teknik donanımlarıyla birlikte oldukça geniş ve ferah bir planlamayla düşünülmüş durumda. 200 Öğrenciye yatılı eğitim-öğretim imkanı sunacak olan Öğrenci Pansiyonunda da Öğrencilerimizin yemekhane, ders çalışma ve sosyal zaman ihtiyaçları gibi tüm gereksinimleri ile ilgili altyapı mevcut. Resmi müsabakalara dahi uygun standartlardaki ölçü, zemin malzemesi, takım odaları, ısıtma, ses ve scoreboard sistemleriyle inşa edilen Spor Salonu ise Manisa’yı bilgi donanımıyla olduğu kadar sportif olarak da iddialı şekilde temsil edecek Gençlerimizin yetiştirilmesine imkan sunacak.
 
Okulun bahçe peyzajı, çevre düzenlemesi konusu da; Bilindiği üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis toplantısında görüşüldü. Oybirliğiyle alınan karar neticesinde, ferforje korkuluğuyla birlikte çevre duvarlarının yapımı, bahçe düzenlemesi ve asfalt ihtiyaçlarının karşılanmasını Büyükşehir Belediyemiz üstlendi.  Geleceğimize yapılan bu yatırıma gösterdikleri hassasiyet ve sağlayacakları çok önemli katkı dolayısıyla Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e ve Tüm Meclis Üyelerine teşekkürlerimizi sunuyorum. 
 
Gelinen son aşamada Valiliğimizin de himayesinde; İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte iç donanım materyalleri ve ilgili Belediyelerimiz ile birlikte çevresel düzenleme ve altyapı bağlantıları hususlarında son ayrıntılar üzerinde çalışmalar yapılacak. Eğitim Öğretim Sezonu’nun 2. Dönemi öncesinde ise bu hayırlı projenin nihai sonucu tüm Manisalılar ile paylaşılacak.”