• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSASI GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI HEYETİNİ MİSAFİR ETTİ
MANİSA TİCARET BORSASI GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI HEYETİNİ MİSAFİR ETTİ16 Kasım 2015 Pazartesi

Manisa Ticaret İl Müdürü Salim Çelik ve İzmir Ticaret İl Müdürü Cevat Akgönüllü’nün de katıldığı inceleme ziyaretinin ev sahipliğini yapan Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap; 35 Uzman’dan oluşan Bakanlık Heyetine, Borsaların temel fonksiyonları ve Manisa Ticaret Borsası’nın çalışmaları hakkında, Heyetin staj programı çerçevesinde fayda sağlayacak içerikte bilgilendirmede bulundu.

Bakanlığa bağlı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve Borsaların müşterek çalışma alanına giren;

*Ticarete ilişkin politikaların oluşturulmasına yardımcı olmak,

*Ticari faaliyetleri teşvik etmek,

*Ticaretin geliştirilmesi ile ilgili düzenlemelerin uygulanmasını desteklemek gibi konuların görüşüldüğü toplantı aşamasında ise Manisa’nın ticari potansiyelinin ihtiyaç duyduğu “Rekabeti, Girişimciliği ve Ekonomik Büyümeyi” kolaylaştıracak saha gözlemleri üzerinde de duruldu.

Manisa Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmeleri takiben, Borsa Ekibinin ev sahipliğinde Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan Rehberlik Desteği ile birlikte; Manisa’nın tarih, kültür ve tabiat varlıklarıyla da Bakanlık Heyetine tanıtılması programına geçildi. Şehir Turu, Tarihi Yapılar, Kültür ve Tabiat Varlıkları unsurlarıyla, Şehir Merkezinden Spil Dağı Milli Parkı’na kadar uzanan bir programda gerçekleştirilen tanıtım programı sonrasında, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı - İç Ticaret Genel Müdürlüğü - Oda ve Borsalar Dairesi Başkanı Sıddık Kaya, kendileri için her aşamada ayrıntıyla düzenlenen ziyaret programı dolayısıyla Manisa Ticaret Borsası Yönetimine ve Ekibine teşekkür ederek, Manisa’nın her alandaki potansiyelini yakından görme imkanı bulmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.